Knuthenborg er klar med 150.000 kvadratmeter til hjemløse cirkuselefanter

Parken har kontaktet en amerikansk ekspert, der kommer til Danmark i næste uge.

I Cirkus Arena og Cirkus Trapez har de fire cirkuselefanter, Rambolina, Lara, Djungla og Jenny, i månedsvis ventet på en afklaring om deres pension.

Efter en aftale mellem de to cirkusser og Miljø- og Fødevareministeriet vil staten købe de fire elefanter for i alt 11 millioner kroner.

Derfor skal der nu findes et hjem til elefanterne.

Tidligere har Knuthenborg Safaripark meldt sig klar, og ifølge Rasmus Nielsen, der er chefzoolog i Knuthenborg Safaripark, gælder interessen stadig.

- For mere end et år siden besluttede vi os for at tilbyde elefanterne et otium, så vi satte en sundhedsundersøgelse i værk, så vi kunne sikre os, at elefanterne er sunde og raske.

- Vi har et stort ønske om at overtage dem og har en masse uudnyttet plads. På især elefanternes vegne er vi ekstremt glade for, at der endelig kommer en politisk afklaring, siger chefzoologen.

Amerikansk ekspert på vej

Hvis elefanterne får bopæl i Knuthenborg, vil man sikre sig, at de på bedst mulige måde kan vænne sig til de nye omgivelser.

Safariparken venter derfor en ledende ekspert, som skal hjælpe med vejledning og rådgivning, da Knuthenborg ikke i forvejen har elefanter i parken.

- I næste uge får jeg fløjet en mand fra USA til Danmark. Han er en af verdens ledende eksperter i at flytte elefanter fra fri kontakt til beskyttet kontakt, så personalet ikke kommer til at dele samme miljø som elefanterne, som de ellers gjorde før.

Ud af 440 hektar safaripark kan de fire elefanter boltre sig på et areal på 150.000 kvadratmeter, hvis parken får udbuddet.

Rasmus Nielsen håber på, at man inden for 12 måneder vil kunne færdiggøre anlægget for elefanterne.

Øverst i artiklen kan du se fødevareminister Mogens Jensen besøge elefanterne, der nu søger nyt hjem.

/ritzau/