Kobbertyve sigtes for at true jernbanens sikkerhed

To mænd, der er mistænkt for tyveri af kobberkabler ved Karlslunde, sigtes også for at være til fare for teknik og sikkerhed.

To rumænske mænd, der er mistænkt for at stjæle kobberledninger nær Karlslunde, bliver også sigtet for at forstyrre sikkerheden.

To mænd, der blev anholdt tidligt onsdag morgen nær Karlslunde syd for København, sigtes ikke kun for tyveri af kobberledninger fra jernbanen.

De sigtes også for at have overtrådt en paragraf i straffeloven om at forstyrre sikkerheden for jernbanedriften, fordi der har været fare for teknik og sikkerhed, oplyser Martin Bjerregaard, talsmanden for Midt- og Vestsjællands Politi.

Banedanmark registrerede tidligt i morges, at der var knas med strømmen ved Karlslunde.

Varevogn stoppet

Da politiet fik besked, blev der sendt flere patruljer til området, og det var i den forbindelse, at en varevogn med to mænd blev stoppet.

I bilen lå flere kobberkabler, men mændene, der er fra Rumænien og henholdsvis 25 og 41 år, har dog nægtet sig skyldige i tyveri.

Bøvlet ved Karlslunde betød store forsinkelser på driften af S-togene, fordi der manglede kørestrøm.

Også først på ugen døjede pendlerne på strækningen mellem Køge og København med virkningen af tilsvarende tyverier søndag aften i Vallensbæk, Solrød og Hundige.

Vil efterforske tidligere tyverier

Om de to nu anholdte også kan mistænkes for disse forhold, ved politiet endnu ikke.

- Vi håber, at de bliver varetægtsfængslet, så vi kan få tid til at efterforske de andre tyverier tidligere på ugen, siger Martin Bjerregaard.

Mændene fremstilles i grundlovsforhør onsdag eftermiddag ved Retten i Roskilde.

/ritzau/

Facebook
Twitter