København anklages for millionsnyd

Beskæftigelsesborgmester Klaus Bondams forvaltning anklages for storstilet snyd med ledige og millioner fra staten. Ombudsmanden vil nu kulegrave sagen.

Beskæftigelsesborgmester Klaus Bondams forvaltning skal nu ses efter i sømmene af Folketingets ombudsmand. (Foto: © DR, DR)

Folketingets Ombudsmand har besluttet at gå ind i en sag rettet mod Københavns Kommune om mulige ulovligheder i toppen af beskæftigelsesborgmester Klaus Bondams forvaltning, skriver berlingske.dk.

Berlingske har via aktindsigter og overvågning af jobcentret sandsynliggjort, at kommunen langt fra lever op til loven. Kontanthjælpsmodtagerne er tilbage fra 2006 spist af med et skrabet aktiveringstilbud i kommunens jobcenter i Farvergade. Imens har kommunen hjemtaget den højeste refusion fra staten.

Trecifret millionbeløb

Ikke blot mistænkes Bondams forvaltning for at have hævet ca. 35 millioner kroner for meget i årlig refusion i blot ét ud af kommunens centre til aktivering, hvilket kan løbe op i trecifret millionbeløb i mulig tilbagebetaling.

Samtidig tyder oplysninger på, at den samlede direktion var fuldt vidende om, at den høje refusionshjemtagelse for kontanthjælpsmodtagerne kunne være ulovlig.

Tidligere på ugen modtog ombudsmanden en anmeldelse i sagen fra en højtplaceret embedsmand.

Borgmester Klaus Bondam tiltrådte først 1. januar 2010 og har ifølge sin egen forklaring ikke haft kendskab til sagen.