København drømmer stadig om fri hash

Trods et nej fra Christiansborg vil et flertal af Københavns politikere presse på, så byen kan gøre forsøg fra fri hash. De konservative kalder det dog et mediestunt.

Et flertal af lokalpolitikerne i København vil fortsat kæmpe for, at byen får et tre årigt forsøg med fri hash. (© DR)

Selvom Christianborgs politikere flere gange har sagt klart nej til fri hash i København, så opgiver lokalpolitikerne i byen ikke drømmen.

På et møde i Borgerrepræsentationen torsdag bakkede et massivt flertal på 40 mod 12 op om, at man igen skal presse på for et fri hash-forsøg i en tre-årig periode.

Flertallet er det største, der nogensinde har været, og Socialdemokraternes socialordfører, Lars Aslan Rasmussen, siger, han er klar til kæmpe for at få forsøget i hus.

Konservative kalder det et mediestunt

De konservatives politiske leder, Rasmus Jarlov, kalder det dog for et plat mediestunt.

- Igen og igen at sætte et emne på dagsordenen, som ikke har noget med en kommunalbestyrelse at gøre - det kan ikke være rigtigt, siger han til DR København.

Han mener, socialdemokraterne har brugt en kvart million kroner alene på diskussioner om hash, og det er forkert, når overborgmester Frank Jensen bruger penge fra kommunekassen til at fremme sine egne politiske kæpheste.

Andre dagsordener er blevet til virkelighed

Meldingen fra de konservative slår dog på ingen måde Socialdemokraterne ud.

- Vi fik fixerum og homovielser, selvom folk sagde, at det aldrig kunne lade sig gøre, siger Lars Aslan Rasmussen:

- Vi har i København sat en lang række dagsordener, som er blevet til virkelighed, og det bliver det her også, spørgsmålet er bare hvornår.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk