København mister stor turistattraktion

Normaliseringen af Christiania vil få betydning for turismen i København. Wonderful Copenhagen forudser, at Christiania vil forsvinde som attraktion.

Interessen for at besøge København vil dale efterhånden som Christiania kommer til at ligne det omgivende samfund. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Danmark mister formentlig en af sine største turistattraktioner indenfor få år.

Christiania har hidtil været en af Københavns mest besøgte seværdigheder. Men det vil ædre sig, når fristaden gradvis bliver normaliseret og der bygges yderligere 24.000 kvadratmeter på det tidligere kaserneområde.

Mister autenticitet

Ifølge turistorganisationen Wonderful Copenhagen mister Christiania sin autenticitet og dermed sin tiltrækningskraft på mange turister.

- Den attraktion, som Christiania har været rent turistmæssigt, vil forsvinde. Folk kommer ikke udelukkende til København på grund af Christiania, men det er med til at give et billede af København som et alsidigt, anderledes og spændende sted, siger salgs- og marketingsdirektør i Wonderful Copenhagen, Ole Andersen.

Stor turistattraktion

- Vi har ikke andre ting, der ligner Christiania, så det er et element, vi mister, siger han.

Wonderful Copenhagen kan ikke sætte tal på udenlandske turisters interesse for Fritsanden, men nøjes med at konstatere, at fristaden er "en af de rigtigt store turistattraktioner i København".

- Det mister sin interesse rent turistmæssigt. Folk kommer ikke til Christiania for at se nyt boligbyggeri. De kommer derud for at se den alternative måde at bo på og for at opleve den oprindelige idé med Christiania, siger Ole Andersen.

Facebook
Twitter