København overvejer permanent terrorsikring

- Vi skal ikke give efter for de mørke kræfters forsøg på at skræmme os, siger overborgmester Frank Jensen.

Svenskerne sørger dagen derpå. Fire mistede livet. (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)

Angrebet i Stockholm får endnu engang Københavns Kommune til at genoverveje sikkerheden rundt om i byen.

Efter angrebet på et julemarked i Berlin bistod Københavns Kommune politiet med at opsætte betonsøjler og betongrise rundt om i det centrale København.

De står fortsat i gadebilledet i hovedstaden. Muligvis bliver det en permanent foranstaltning, der skal hindre angreb på tilfældige i menneskemængden.

Derfor forbereder kommunen sig på at forskønne arrangementerne, så de for eksempel kan komme til at bestå også af blomsterkummer og træer.

På grund af angrebet på tilfældige mennesker midt i Stockholm har Københavns Kommune lørdag været i kontakt med politiet.

Nu overvejer politiet, om der er grund til at tage nye synlige initiativer for at beskytte borgere, oplyser overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen (S).

- Vi har spurgt om det, der foregik i Stockholm, giver anledning til behov for vores hjælp.

- Indtil videre har politiet oplyst, at man ikke er færdige med deres overvejelser og deres indhentning af efterretninger, siger Frank Jensen.

Overborgmesteren cyklede lørdag hen til den svenske ambassade for at kondolere og udtrykke sin solidaritet.

- Vi skal ikke give efter for disse mørke kræfters forsøg på at forskrække os, men blive ved med at leve på en åben udadvendt måde, siger Frank Jensen.

/DR Nyheder