København siger ja til kæmpe-moske

Stort flertal i Borgerrepræsentationen har sagt ja til blå kuppelmoske i Københavns nordvestkvarter.

moske, islam, muslim (© Colourbox.com)

Nu er den politiske vej banet helt for, at København får en stor moské med blå kuppel.

Det skete, da et flertal i Borgerrepræsentationen torsdag godkendte, at der kan opføres et islamisk kulturcenter med tilhørende moské på Vibevej 25-29.

- Et sted med masser af liv

41 medlemmer af Borgerrepræsentationen stemte for, at der nu laves en lokalplan, så et mere end 2000 kvadratmeter stort tidligere maskinværksted kan ombygges til en rigtig moské. Tre stemte imod, mens fem politikere undlod at stemme.

- København har en domkirke, en russisk kirke, en synagoge, og selvfølgelig skal vi også have en ny moské. Jeg håber, det bliver et sted med masser af liv, som inviterer indenfor til besøg og aktivt medvirker til at vise, at København er en mangfoldig by, siger miljø- og teknikborgmester Klaus Bondam (R).

Bliver 32 meter høj

Bygningen fungerer i dag som islamisk kulturhus. Foreningen Ahlul Bait, der ejer ejendommen, ønsker at opføre et nyt moderne kulturhus med inspiration i moderne moskéarkitektur.

Bygningen skal bl.a. indeholde bederum, amfiteater, konferencerum, overnatningsmuligheder for gæsteimamer og bibliotek.

Facaden mod Vibevej bliver op til 13 meter høj. En blå kakkelbeklædt kuppel vil blive ca. 24 meter høj, mens to minareter kommer til at rage 32 meter op i luften. Minareterne har udelukkende symbolsk betydning, da der ikke skal kaldes til bøn herfra.

Projektet er anslået til at koste i omegnen af 40-50 millioner kroner, der skal findes som private donationer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk