Københavnere om visitationszone: Fint så længe det ikke generer uskyldige

Bandekonflikt får politiet til at indføre visitationszone i store dele af København.

Københavns Politi har i dag oprettet en visitationszone i et større område omkring bydelene Nørrebro, Husum, Brønshøj og Tingbjerg.

Det sker som konsekvens af den seneste tids bandeuro i området.

- Vi håber at få puttet nogen i fængsel, fortæller ledende politiinspektør hos Københavns Politi, Peter Dahl, til DR Nyheder.

- Vi må bare konstatere, at når man ude i de områder går rundt og skyder og stikker hinanden, så må der jo være nogle, der render rundt med våben i lommerne, og det er dem, vi skal ud at finde, uddyber han.

Opretholdes i 14 dage

Visitationszonen skal i første omgang opretholdes fra i dag til 3. august klokken 12:00, og blandt en række borgereNørrebro, som DR har talt med, bliver tiltaget modtaget positivt.

- Jeg synes, de skal have 100 procent lov til at gøre, hvad der passer dem for at stoppe de banditter, der forskrækker dem, der bor her, og dem, der kommer forbi. Det har jeg overhovedet ikke noget imod, lyder det fra pensionisten Atef Qasem, hvis synspunkt deles af kioskejer Rukhsar Haider:

- Det er godt. Det er bedre, hvis de bliver stoppet af politiet. Jeg er rigtig glad, siger han.

Skal ikke genere

Nørrebro-borgeren Rune Bertelsen bakker også op om politiets tiltag, men han frygter, at det kan få negative konsekvenser for lovlydige beboere.

- Umiddelbart har jeg ikke noget imod det. Jeg har ikke så meget at skjule selv. Men altså, hvis det kommer til at blive i et større omfang, så kan det måske godt blive problematisk og intimiderende i forhold til min privatsfære, lyder det fra Rune Bertelsen, der arbejder som økonom.

Han bakkes op af Julie Skajaa, der mener, at visitationerne skal finde sted på en ordentlig måde.

- Jeg synes egentlig, at det er fint i et vist omfang. Så længe det sker med respekt for områdets beboere, der færdes her. Det skulle jo nødig eskalere konflikten, vurderer hun.

Politiet kan skelne

Hos Københavns Politi er meldingen, at almindelige borgere ikke skal frygte gener som konsekvens at den nyoprettede visitationszone.

- Jeg vil gerne sende et klar signal om, at vi ingen interesse har i at genere de almindelige borgereNørrebro og i det andet område, siger ledende politiinspektør Peter Dahl, som vurderer, at politiets medarbejdere er i stand til at skelne mellem almindelige borgere og bandemedlemmer.

- Hvordan ser et bandemedlem ud?

- Det er meget tydeligt for vores politifolk. Det er et spørgsmål om de steder, men opholder sig, og måden, men står og agerer på. Så det er jeg ikke så bekymret for, forklarer han.

Ledende politiinspektør hos Københavns Politi, Peter Dahl, mener ikke, at visitationszonen kommer til at genere almindelige borgere i området.
FacebookTwitter