Københavns bymidte får en ordentlig kulturindsprøjtning

Netværk med blandt andet Nationalmuseet og Folketinget vil binde byrummet ved Slotsholmen kulturelt sammen.

Området omkring Glyptoteket (foto) og Nationalmuseet skal være nyt kulturkvarter. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Centrum af København er i dag fyldt med kulturelle tilbud og attraktioner så som Nationalmuseet, Christiansborg, Tivoli og Glyptoteket.

Men fælles for dem er, at de foregår bag hegn og lukkede døre.

Derfor er en række af hovedstadens kulturinstitutioner og turistattraktioner nu gået sammen i et netværk, der i løbet af de kommende år vil forvandle Slotsholmen og det omkringliggende byrum til Københavns Kulturkvarter.

Det oplyser Nationalmuseet i en pressemeddelelse.

- Kulturkvarteret er en kulturhistorisk oase. Der er alt lige fra rutsjebaner og romerske skulpturer til grundlov og gamle bøger, og vores vision er, at Kulturkvarteret bliver et endnu mere tiltrækkende sted at besøge med sin blanding af dynamisk og afslappet kulturliv, byliv og arbejdsliv, siger Nationalmuseets direktør, Per Kristian Madsen.

Han er formand for det nye netværk, der foruden Nationalmuseet udgøres af Folketinget, Københavns Kommune, Slots- og Kulturstyrelsen og Realdania By & Byg.

Københavns Kulturkvarter skal ifølge netværket sikre, at København som by står stærkere i den globale konkurrence om den stigende storbykultur-turisme.

Området i centrum af København besøges allerede i dag af cirka 7,5 millioner gæster om året.

/ritzau/