Københavns Kommune bremser ny Tivoli-forlystelse

Tivoli har ikke fået lov af kommunen til at hejse 43 meter højt tårn på ny forlystelse, men gør det alligevel.

Det 12 meter lange og 4 tons tunge tårnspir på Tivolis nye forlystelse, Fatamorgana, hejses på plads i 50 meters højde. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

Til sommer skal Tivolis nye forlystelse "Fatamorgana" stå klar, men nu er der blevet sat en midlertidig stopper for opførelsen af forlystelsen.

Tivoli har nemlig hejst et 43 meter højt tårn, som er en del af forlystelsen, uden at have fået tilladelse til det af Københavns Kommune. 20. januar fik de nemlig et såkaldt standsningspåbud af kommunen.

Det siger serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Anne-Sofie Degn.

- Der er ikke givet en byggetilladelse endnu, og så skal man jo ikke begynde at bygge. Miljøundersøgelsen er stadig i gang, og vi har netop i dag sendt en høring ud til alle naboerne, som vi venter svar på.

- De burde være klar over, at de ikke skal bygge. I sidste uge - 20. januar - sagde vi, at de ikke skulle bygge. Og nu har vi så igen fredag påpeget, at de skal standse byggeriet, hvilket de så har gjort.

Følger påbuddet

Hvad kommer der til at ske nu?

- Det er vi ved at vurdere, så det kan jeg ikke svare på.

I Tivoli er de ærgerlige over processen, men ser nu frem til at få tilladelse fra København. Det skriver de i en pressemeddelelse.

- Vi er ærgerlige over processen, men vi følger naturligvis standsningspåbuddet, som vi har modtaget i dag. Påbuddet gælder selve forlystelsen og ikke det omkringliggende arbejde, siger Dorthe Weinkouff Barsøe, Underdirektør for Brand og kommunikation i Tivoli.

- Vi ser frem til kommunens endelige godkendelse og glæder os til at præsentere en ny spændende forlystelse, der naturligvis lever op til Kommunens miljøkrav og ønsker om mindre miljøpåvirkning end den forlystelse, der erstattes.

/ritzau/