Københavns Kommune opretter modtagecenter for flygtninge

300 asylansøgere skal huses i Bavnehøj-hallen på Vesterbro i København.

Siden søndag er omkring 1150 flygtninge og migranter kommet til Danmark. 230 er mandag registreret i Malmø. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Københavns Politi har i samarbejde med blandt andre Københavns Kommune oprettet et midlertidig modtagecenter til de flygtninge, der eventuelt kommer til hovedstaden.

På stedet skal flygtninge modtages og registreres, hvis de kommer til København.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Københavns Politi har efter drøftelse i politikredsens lokale beredskabsstab i samarbejde med blandt andre Københavns Kommune besluttet, at Bavnehøjhallen i København skal benyttes som midlertidigt modtagelsessted for flygtninge, der måtte komme til København, skriver politiet.

Ingen flygtninge på stedet eller på vej

Lige nu opholder der sig ingen flygtninge på det midlertidige modtagecenter, og der meldes heller ikke nogen på vej.

Stedet er dog ved at blive klargjort, så det er klar til eventuelle flygtninge.

- Klargøringen af hallen skal udelukkende ses som et udtryk for at have en kapacitet til dette brug i fald behovet måtte opstå, skriver Københavns Politi.

Private strømmer til med hjælp

Modtagecenteret vil kunne huse 300 personer, der her kan få de fornødne ting til at klare hverdagen.

Allerede nu strømmer det dog ind med private donationer i form af tøj og mad til det midlertidige modtagecenter, men politiet opfordrer folk til ikke at aflevere mere.

- Københavns Politi kan ikke modtage disse effekter og opfordrer borgerne til at bruge eksempelvis nødhjælpsorganisationer, hvis man gerne vil bidrage, skriver politiet.

Facebook
Twitter