Københavns Lufthavn lover styr på kaos inden store rejsedag

Lufthavnen har nu ansat de over 300 medarbejdere, som har manglet i sikkerhedskontrollen efter corona.

Køen til sikkerhedskontrollen sneglede sig i bededagsferien gennem det meste af Københavns Lufthavn. Men nu har lufthavnen ansat de manglende medarbejdere, oplyser man. (Foto: Frank Sole Pedersen)

Flyrejsende, der fredag og lørdag tager hul på skolernes sommerferie, skal ikke frygte, at manglen på medarbejdere i sikkerhedskontrollen igen vil føre til alenlange køer i Københavns Lufthavn.

Lufthavnen melder, at man nu har fået ansat og uddannet de medarbejdere, som man har manglet siden genåbningen efter corona.

- Vi har været mega udfordret i sikkerhedskontrollen i en periode, men nu her vi fået ansat, sikkerhedsgodkendt og uddannet over 300 nye kollegaer, siger kommunikations- og pressechef Lise Agerley Kürstein fra Københavns Lufthavn.

- De sidste blev færdiguddannet i mandags, og her til weekenden skulle de alle være ude ved kontrollen, siger hun.

'Tilbage til samme niveau som før corona'

Blandt andet i bededagsferien fortalte rejsende, at de stod i kø i over en time bare for at komme hen til selve sikkerhedskontrollen.

Men de problemer vil ikke gentage sig i sommerferien, meddeler lufthavnens kommunikations- og pressechef.

- Nej, det er ikke vores forventning. Vi har skaleret op, så vi personalemæssigt er tilbage, hvor vi var inden corona i 2019, siger Lise Agerley Kürstein.

Alligevel kan kø-problemer ikke udelukkes, især ikke i den kommende weekend.

- Man skal huske, at inden corona var der også store rejsedage, hvor der kunne være kø og lang ventetid, men det vil nu være koncentreret til de dage, hvor mange danskere rejser på samme tid, siger hun.

Video: 8 maj var der 40 minutters kø til sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn.

Store rejsedag fredag

Både fredag og lørdag ventes 80.000-90.000 rejsende at passere igennem sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn.

- Fredag bliver en af de helt store dage, lørdag bliver også rigtig travl. Så mange rejsende må nok pakke lidt tålmodighed med i kufferten, siger Lise Agerley Kürstein.

- Så vil det være lidt mere normaliseret hen over ugen, men når vi kommer til weekenderne, vil vi igen se stigende passagertal, siger hun.

Anbefalingen lyder, at man kommer to timer før afgang, hvis man skal flyve inden for Europa, og tre timer før, hvis ens destination ligger uden for Europa.

Men man skal helst ikke komme meget tidligere, lyder beskeden.

- Vi arbejder også med prognoser, og hvis der pludselig er en masse i køen, som ikke skulle være der endnu, kan der gå godt kludder i det, siger Lise Agerley Kürstein.

Risiko for kø på vejene og lang rejsetid

Også på vejene er fredag og lørdag store rejsedage.

Vejdirektoratet har udsendt en trafikprognose, der varsler tæt trafik og risiko for kødannelser fredag eftermiddag omkring de store byer, når myldretiden ramler sammen med de mange danske bilister, der sætter kursen mod sommerhuset eller feriedestinationen sydpå.

Også lørdag mellem klokken 11 og 15 er der stor risiko for kødannelser, når ferietrafikken bevæger sig i mellem landsdelene, oplyser Vejdirektoratet.

(Foto: Grafik - Vejdirektoratet)