Københavns Lufthavn lukker ned: Vi er fyldt op med fly

Kastrup Lufthavn i København er fortsat lukket for al indgående trafik.

(Foto: Martin Dyrløv © DR Brugerbillede)

Københavns lufthavn åbner nu langsomt op for trafik igen. I første omgang dog kun for udgående trafik.

Det er stadig uvist, hvornår fly må lande i lufthavnen igen.

For Københavns Lufthavn er fyldt op med fly, så nu er der kun plads til, at fire fly til lander. Så lukker lukker Københavns Lufthavn for al indgående flytrafik.

- Lufthavnen er ved at blive fyldt op med fly. Vi har ikke mere asfalt tilbage. Det er aldrig sket i mine 30 år her i lufthavnen, siger trafikchef for lufthavnen.

Håber snart på løsning

Så nu prioriterer lufthavnen, hvilke fly, der skal lande. Det kommer blandt andet an på brændstof, forklarer trafikchef Dan Meincke.

- Vi sidder og prioriterer de fire fly, som vi kan tage imod, og så håber vi, at stormene lægger sig. Den skulle lægge sig, så vi havde ikke forventet at komme i den her situation. Men det ser jo ikke ud til, at den lægger sig, siger han og tilføjer:

- Vi håber ikke, at vore passagerer skal sidder derude så meget længere.

Storm hele dagen

Stormen har raset hele dagen. Ud på eftermiddagen blev Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen lukket, og over hele landet er der meldinger om væltede træer og flyvende gods i gaderne.

I Gilleleje blev en mand dræbt af en flyvende tagsten, og i Sønderjylland blev en 57-årig kvinde alvorligt skadet på grund af flyvende gods.

Her til aften er der blevet målt vindhastigheder på 53 meter i sekundet, hvilket er det højeste nogensinde. Den hidtidige rekord stammer fra stormen i 1999, hvor der blev målt vindstød på 51 meter per sekund.

I Storbritannien har stormen også kostet flere menneskeliv. Blandt andet en mand, der døde som følge af et faldende træ og en pige på 17, der blev dræbt, da et træ ramte det værelse, hvor hun sov.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter