Københavns Lufthavne: Kun få forsinkelser i dag

De seneste dages franske flystrejke forventes at give få problemer for de flyrejsende i dag, efter lyder meldingen fra lufthavnen i Kastrup.

Franske flyveleder har strejket de seneste dage, og det har skabt forsinkelser og aflysninger i Københavns Lufthavn. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Mange passagerer med flyafgange fra Københavns Lufthavn har de seneste dage måttet gå forgæves på grund af strejke hos franske flyveledere.

Men de mange forsinkelser og aflysninger, som strejken har medført siden søndag, ser nu ud til at ophøre. Det fortæller pressevagt hos Københavns Lufthavn, Anne Munck Mikkelsen.

- Det ser ganske fornuftigt ud her til morgen. Meldingen fra vores operationscenter er, at strejken hos de franske flyveleder skulle ophøre klokken 06.00. Det er endnu ikke bekræftet, men vi forventer, at trafikken igen glider, som den skal og kun med få forsinkelser, siger Anne Munck Mikkelsen.

Efterdønninger fra strejke kan forekomme

Strejken har de seneste dage skabt aflysninger og forsinkelser hos flere flyselskaber, og selvom strejken har været blandt de franske flyveledere, er det ikke kun afgange til og fra Frankrig, der har været ramt.

- Det er et stort puslespil at drive luftfart, så fordi mange fly var enten aflyst eller forsinket i går, kan vi komme til at se efterdønninger af det i dag, siger Anne Munck Mikkelsen.

Hun opfordrer passagerer, der skal rejse fra Københavns Lufthavne i dag, til at holde sig orienteret via lufthavnens hjemmeside, og er der forsinkelser eller aflysninger på deres afgange, skal de kontakte deres flyselskab eller rejsearrangør, siger hun.