Københavns Politi efterlyser sjælden revolver i tredobbelt drabssag

Politiet er stadig på bar bund i sagen om et tredobbelt mord på Frederiksberg sidste år. Nu offentliggør de, hvad der kan være det mulige gerningsvåben.

Københavns Politi offentliggør nu billeder af det gerningsvåben, der højst sandsynligt er anvendt til det tredobbelte drab på Frederiksberg. Der er enten tale om en US-REVOLVER eller en Iver Johnsons Arms, begge i kaliber .38, S&W (Smith & Wesson). (Foto: Københavns Politi © Foto fra Københavns Politi)

De tre mænd på henholdsvis 19, 23 og 24 år, der i november måned sidste år blev fundet likvideret i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg i København, er stadig en gåde for Københavns Politi, der efterforsket sagen intenst lige siden.

Derfor vælger politiet nu at offentliggøre nye oplysninger i sagen i håbet om at komme nærmere en opklaring. Det siger efterforskningsleder Hans Erik Raben.

Blandt andet offentliggør politiet, at det mulige gerningsvåben højst sandsynligt er en såkaldt Iver Johnson arms revolver.

- Det er et lidt specielt våben, fordi det er et gammelt, sjældent våben, der særligt blev produceret i slutningen af 1800-tallet og frem til 1935, siger Hans Erik Raben og fortsætter.

- Vi kan ikke se i vores registre, at det er skulle være meldt stjålet eller bortkommet, og vi håber derfor, at vi kan få hjælp fra mulige borgere, der har kendskab til sådan et våben.

Politiet: Kan være arvestykke, der er stjålet

Ifølge Hans Erik Raben håber Københavns Politi at høre fra alt fra borgere, der skulle have set et sådan våben blive solgt gennem Den Blå Avis til borgere, der måske har ejet et sådan våben som et arvestykke og ikke har meldt det stjålet.

Ifølge politiets efterforskning og de kriminaltekniske undersøgelser, er der højst sandsynligt anvendt to forskellige skydevåben til drabene - et haglgevær af kaliber 20 og en revolver.

Politiet har tidligere offentliggjort, at drabene højst sandsynligt er begået d. 11. november 2015 omkring klokken 03.40. Her hørte et vidne, hvad vidnet beskriver som "fem-seks knald/brag", ligesom vidnet herefter bemærkede to mænd på et stillads opsat ved ejendommen på Frederiksberg.

Politiet modtager nye oplysninger i sagen på telefon 114.

Politiets oplysninger i sagen:

  • Det er højst sandsynligt en revolver enten af typen US-REVOLVER eller Iver Johnsons Arms, der er anvendt som gerningsvåben. Begge i kaliber .38, S&W (Smith & Wesson). Begge type revolvere findes i både blanke og mørke/matte udgaver.
  • De to mistænkte mænd i sagen beskrives som A: mand, mørklødet, 20-30 år, 185-190 cm høj, slank af bygning, iført sort jakke – formentlig dynejakke, og sorte bukser. B: mand, mørklødet, 20-25 år, 165-170 cm høj, almindelig af bygning, kort karseklippet hår, iført sort tøj.
  • Flugtkøretøjet beskrives som en lille blå/mørk bil.
    Kilde: Københavns Politi