Tema Ubådssagen

Københavns Politi holder fast i formodning: Vi leder efter et lig i ubådssagen

Politiet holder fortsat fast i teorien om, at den svenske journalist Kim Wall er død og befinder sig i havet.

Den svenske søredningstjeneste leder også efter liget på Kim Isabel Wall (Foto: Johan Nilsson / TT © Scanpix)

Københavns Politi mener, at den svenske journalist Kim Isabel Wall er død, og at liget af den 30-årige kvinde formentlig befinder sig et sted i havet.

Det oplyser politiet i dag i en video, som er sendt ud til pressen.

- Sagen bliver behandlet bag lukkede døre, så de er ikke meget, jeg kan sige, siger drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller Jensen.

- Men det er vores klare formodning, at vi leder efter en død person i området omkring Køge Bugt på både den danske og svenske side, siger han.

Kim Isabel Wall har været ombord på den ubåd, som er blevet omdrejningspunkt i en mystisk drabssag.

Torsdag i sidste uge sejlede ubåden ud fra Refshaleøen i København, og ejeren, den kendte opfinder Peter Madsen, var i selskab med den svenske journalist.

Ubåden sank fredag formiddag, og den svenske journalist er forsvundet. Peter Madsen er varetægtsfængslet og sigtet for "uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder".

Ubåden er blevet ransaget og undersøgt for spor. Politiet oplyste tidligere på ugen, at der af hensyn til sagens fortsatte efterforskning ikke kan gives oplysninger om, hvad der er fundet ved undersøgelsen og ransagningen, og hvilke konkrete beviser de har på Peter Madsen. Den melding gentog drabschef Jens Møller Jensen igen i dag.

Vil gerne have hjælp fra folk på vandet

Jens Møller fortæller, at en færge havde kontakt med ubåden torsdag aften omkring midnat. Det skete i farvandet ved Middelgrunden uden for Københavns havn.

- Derefter har vi ingen indikationer på, hvor ubåden har været, indtil den klokken 10.14 erkendes i den nordlige del af Køge Bugt ikke langt fra Drogden Fyr, siger Jens Møller.

Københavns Politi har bedt svensk politi om at hjælpe med eftersøgningen på Kim Isabel Wall, og begge landes politienheder efterlyser fortsat vidner, der kan have viden om ubådens færden mellem torsdag aften og fredag formiddag.

- Vi vil også rigtig gerne have hjælp fra folk, som er på vandet, siger Jens Møller Jensen med henvisning til sejlere og skibe i Køge Bugt.

- Hvis man støder på drivende objekter, må man gerne tjekke dem. Har man overskud, må man gerne samle dem op og fjerne dem, så de samme uinteressante elementer ikke forstyrrer efterforskningen.

Københavns Politi oplyser, at eftersøgningen med fly ikke har givet nogen resultater.

Svensk politi benytter i øjeblikket helikoptere i sin eftersøgning i sagen.