Københavns Politi: Intet taler imod at kvindetorso kan være Kim Wall

Det var en bevidst handling, at hoved, arme og ben blev skåret af det lig, som politiet fandt i går.

Der blev i går fundet en torso på det sydvestlige Amager. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Hoved, arme og ben er bevidst blevet skåret af det lig, som i går blev fundet i vandkanten ved Amager, og længden på torsoen passer på kropsstørrelsen på den svenske journalist Kim Wall, der er omkring 160 centimeter høj.

Det oplyser Københavns Politi, der i samarbejde med svensk politi og Forsvaret i over en uge har ledt efter den forsvundne journalist i Øresund og Køge Bugt med fly, dykkere og både.

- Der ikke er noget, som taler imod, at det kan være Kim Wall. Men vi ved det ikke endnu, siger drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller, i en Youtube-video.

DR Nyheder har derfor ikke kunnet stille opfølgende spørgsmål.

- Der er udtaget materiale til DNA-undersøgelse. Vi har først resultatet i morgen, og så skal det matches med DNA-materiale fra Kim Walls omgivelser, som vi har understreger drabschefen i videoen.

Politiet meddelte i går, at en mand havde fundet en torso af en kvinde uden hoved, ben og arme ved Amager.

Det bar præg af at have ligget i vandet længe, og der blev igangsat en retsmedicinsk undersøgelse for at slå fast, om der er tale om Kim Wall, som har været meldt savnet i 12 dage.

Dykkere blev i går sendt i vandet, da politiet fik meldingen om fundet af et kvindelig på Amager. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Flere henvendelser om dele fra lig

- Vi har siden i går fået fire-fem henvendelser, der går på, at der muligt kan være set andre ligdele. Dem har vi fulgt op på. Lige nu er vi gang med at dykke et enkelt sted i Københavns Havn, siger Jens Møller.

- Dykkere fra Forsvaret har på begge sider af findestedet gennemsøgt fiskegarn, og hvad der ellers måtte være. Det er ikke fundet noget, siger han.

Drabschefen oplyser, at politiet sammen med Hjemmeværnet har foretaget et 'fysisk søg' på den sydvestlige del af Amager, og at den type eftersøgning fortsætter i morgen.

Den svenske journalist Kim Wall. Det var hendes kæreste, som meldte hende savnet. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

”Begravede” hende til søs

Kim Wall var ombord på ubåden NC3 Nautilus, som stævnede ud fra Københavns Havn sammen med ejer Peter Madsen torsdag aften den 10. august. Fredag morgen blev han reddet i land og kunne fortælle, at ubåden var sunket, og at han torsdag aften havde sat Kim Wall af ved Refshaleøen. Da hun ikke var blevet set, gik en større eftersøgning i gang.

Københavns Politi bjærgede ubåden. Her fandt de ikke nogen personer, men de blev klar over, at ubåden formentlig var blevet sænket bevidst.

Peter Madsen er sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og under sit grundlovsforhør, der fandt sted lørdag, fortalte han, at der skete en ulykke ombord på ubåden, som medførte Kim Walls død.

I retten fortalte Peter Madsen ligeledes, at han efterfølgende har "begravet" den 30-årige svenske journalist til søs "på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt".

Politiet er udover eftersøgningen af liget også fortsat i færd med at kortlægge ubådens sejlrute fra torsdag aften til fredag morgen, hvor den sank.

Peter Madsen, der er ingeniør, raket og u-bådsbygger, søsatte verdens største privatbyggede ubåd UC3 Nautilus på Refshaleøen i 2008 (arkivfoto). (Foto: Bardur Eklund © Scanpix)
Facebook
Twitter