Københavns Politi: Mulig kropsdel fundet i vandet

Politiet leder lige nu efter kropsele fra den svenske journalist Kim Wall.

Politiet søgte i dag efter resterne af Kim Walls lig ved Søvang og Dragør Havn på Amager i København. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der er muligvis fundet en kropsdel i vandet ved Falsterbo, der ligger syd for Malmø i Sverige og over for Køge Bugt.

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Det var en borger, der fandt den mulige kropsdel. Personen kontaktede efterfølgende svensk politi.

- Vi må undersøge, om den kommer fra et menneske, et dyr eller en fisk. Vi overdrager den til en retsmediciner, og så bliver der foretaget en dna-analyse for at se, om den matcher med en forsvunden person, siger Åsa Emanuelsson, pressetalsmand for svensk politi, til Aftonbladet.

Både dansk og svensk politi leder lige nu efter kropsdele fra den svenske journalist Kim Wall.

En kvindetorso uden arme, ben og hoved blev tidligere på ugen fundet ved kysten af Amager, og efter en række retsmedicinske undersøgelse kunne politiet bekræfte, at det var liget af Kim Wall.

Politiet har siden søgt efter de resterende ligdele i Øresund og farvandet langs danske og svenske kyster. Svensk politi og søredningstjeneste assisterer det danske politi med eftersøgningen.

Beredskabsstyrelsen har netop meddelt, at deres eftersøgnning ved Amagers kyst er afsluttet uden resultat.

Kim Wall blev meldt savnet natten til fredag i sidste uge, da hun ikke var kommet tilbage fra en reportagetur ombord på Peter Madsens ubåd. Herefter blev også ubåden meldt forsvundet, men den blev fredag formiddag spottet i Køge Bugt. Kort tid efter sank ubåden, mens ubådsejeren blev reddet i land. Peter Madsen har hævdet, at det skete som følge af en teknisk fejl, mens politiet hævder, at det var en bevidst handling.

I de indledende afhøringer har Peter Madsen forklaret, at den svenske freelancejournalist blev sat af på Refshaleøen. Siden har han over for en dommer ændret sin forklaring til, at der var sket en "ulykke" og at han havde "begravet" Kim Wall til søs.

Peter Madsen nægter sig skyldig i sagen, men han er varetægtsfængslet frem til 5. september for "uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder". Københavns Politi har dog opretholdt sigtelsen for manddrab imod ham. Han har siddet varetægtsfængslet siden lørdag den 12. august.