Københavns Politi opretter visitationszone efter flere skyderier

Der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger i Københavnsområdet, oplyser politiet.

Visitationszonen omfatter blandt andet Nørrebrogade, Fælledvej og Tuborgvej. (© dr)

Efter flere skyderier i Københavnsområdet det seneste døgn har Københavns Politi besluttet at etablere en visitationszone i politikredsen.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Baggrunden for beslutningen om oprettelse af visitationszonen er, at det vurderes, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger omkring Indre Nørrebro og København NV., samt en omkring Hundige i Greve, som har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben, skriver politiet.

Området omfatter følgende gader: Nørrebrogade, Fælledvej, Nørre Alle, Universitetsparken, Lersø Parkallé, Rovsingsgade, Tagensvej, Tuborgvej, Tomsgårdsvej, Frederikssundsvej og Nørrebrogade.

Senest i aften har der været en skudepisode i Ragnhildgade på ydre Nørrebro, hvor politiet er massivt til stede.

Tirsdag aften var der to skyderier i Københavnsområdet - et i Herlev og et ved Lygten i Københavns Nordvestkvarter. Ved skyderiet ved Lygten blev en person ramt, men var ikke på noget tidspunkt i kritisk tilstand.

Ifølge politiet, som DR Nyheder tidligere på dagen var i kontakt med, skyldes skyderiet i København i går og et voldeligt overfald i en frisør en anspændt situation kredsende omkring en bande på ydre Nørrebro. Ifølge DR’s oplysninger er det banden Brothas, der også var en del af bandekonflikten sidste år.

Visitationszonen er gældende indtil den 3. oktober klokken 12.00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk