Københavns Politi vil varetægtsfængsle ni bandemedlemmer

Københavns Politi har fundet en skarpladt pistol og maskinpistol hos ni bandemedlemmer på Nørrebro.

En skarpladt pistol og en skarpladt maskinpistol fundet under en visitation på Ydre Nørrebro torsdag aften, kan nu koste ni bandemedlemmer en tur bag tremmer.

De ni bliver i dag fremstillet i Dommervagten i København med henblik på varetægtsfængsling, efter at de i går blev truffet af Københavns Politi indenfor visitationszonen på Ydre Nørrebro. Nærmere bestemt på Rovsinggade, der grænser op til Københavns Nordvestkvarter.

Her fandt politiet de to våben, der har ført til anholdelserne, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foruden anholdelserne på Nørrebro, blev også en mand i en bil standset på Holmbladsgade på Amager. Her fandt politiet en kniv. Føreren af bilen er varetægtsfængslet i 13 dage.

Anholdelserne er blot de seneste i rækken fra politiet i et forsøg på at få styr på den verserende bandekonflikt i København.

Ifølge justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er der foretaget over 500 visitationer i zonerne i København, ligesom der før i går var 20 bandemedlemmer sendt bag tremmer.

Lørdag blev også den formodede leder af Nørrebro-banden Loyal to Familia varetægtsfængslet under anklage om trusler mod en betjent.