Københavns politiformand har mistet tålmodigheden med Christiansborg

Alle landets politikredse mangler betjente, men tiden går med snak, lyder kritikken.

(Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

På bare to måneder har der været 23 bekræftede bandeskyderier i København. Men også i resten af landets store byer er der problemer med bander, der bekriger hinanden.

Og mens der på grund af terrorbevogtning og grænsekontrol er alvorlig mangel på politifolk i alle politikredse, så går tiden på Christiansborg med partifnidder og snak, siger formanden for Københavns Politiforening, Michael Bergmann Møller:

- Det er en farce, og det er hamrende demotiverende for mine kolleger. Det går ud over deres privatliv, at de må bruge fritiden til at tage ind og sagsbehandle voldssager, der ligger og venter, og de må arbejde over for at få tingene til at hænge sammen.

Kræver midlertidig politiskoleløsning

For to år siden indgik regeringen en aftale med et bredt flertal om blandt andet at bygge en ny politiskole i Jylland, så der kunne uddannes flere betjente. Men skolen står, som det ser ud nu, først klar i 2020 - altså om cirka tre år. Derfor mener Michael Bergmann Møller, at der skal laves en midlertidig løsning nu:

- Jeg er dybt rystet over, at politikerne er så længe om at vise handlekraft med den politiskole. Indtil nu er der gået over to år med overvejelser, blandt andet om i hvilken by skolen skal ligge. Nu skal vi se at få den skole op i gear, og så må politikerne bruge alle døgnets 24 timer, fordi alle ved, at det her er noget, der haster.

- Naturligvis skal lokalerne være i orden, men hvis man har en ledig bygning et sted i Jylland, som bare skal gøres rent og have monteret nogle tavler på væggene, så er det fint for mig, siger han.

Politikadetter kan ikke komme på gaden

Regeringens anden redningsplanke til landets pressede politifolk, de nye politikadetter, har foreløbig heller ikke reddet noget. De første kun 54 kadetter er færdiguddannet om 14 dage, men har endnu ingen overenskomst og kan dermed ikke komme på gaden.

Det er Moderniseringsstyrelsen, som er den statslige arbejdsgiver, der ikke vil give kadetterne mulighed for at kunne strejke og heller ikke en tjenestemandsansættelse.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er planen, at det første hold af kadetter skal hjælpe med grænsekontrollen i Sønderjylland.

Midlertidig skole planlagt fra slutningen af 2018

I sidste måned kunne justitsminister Søren Pape Poulsen fortælle, at der bliver oprettet en midlertidig politiskole i Fredericia, som kan uddanne betjente indtil den permanente skole i Vejle er klar i 2020.

Justitsministeren slog fast, at den midlertidige politiskole kan være klar i andet halvår 2018 og at cirka 300 betjente vil blive uddannet herfra.

Michael Bergmann Møller fra Københavns Politiforening siger, at det ikke er om mere end et år, der er brug for at få en politiskole op at køre:

- Det er nu, vi har brug for at få uddannet flere betjente. Det kan ikke være rigtigt, at det skal tage mere end tre år at lave noget såkaldt midlertidigt, lyder det.

Facebook
Twitter