Københavnske kærlighedslåse får lov at hænge i fred

Der er lange udsigter, til kærlighedslåsene på Bryggebroen begynder at udgøre en fare, lyder det fra Københavns Kommune.

Der er stadig pålads til mange kærlighedslåse på Bryggebroen, før der bliver slået alarm. (© Wikimedia Commons)

Mens de i Paris er begyndt at pille kærlighedslåse ned på broen Pont des Arts, så er der ingen fare på færde på vores egen kærlighedsbro Bryggebroen i København, hvor det også er blevet en trend at hænge låse op for at symbolisere evig kærlighed.

- Med det niveau vi har nu, er der langt, til vi skal være bekymrede for noget, fortæller enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, Janus Christoffersen.

Plads til mange låse endnu

Bryggebroen, der åbnede i 2006, er en cykel- og gangbro mellem Kalvebod Brygge og Islands Brygge. Og der er lang vej, til de mange tusinde låse giver panderynker i Københavns Kommune.

- Vi har helt fra starten været opmærksomme på det her - især da broen i Paris begyndte at give efter for tusindvis af låse. Men det er usammenligneligt med broen i Paris, og der er ingen, der behøver at skynde sig derned for at nå det, siger Janus Christoffersen.

Kommunen har tidligere forbudt låsene på Trangravsbroen og Proviantbroen, fordi der er tale om klapbroer, som vil få låsenes vægt til at samles, når broerne går op.

Intet at frygte

Janus Christoffersen siger, at der løbende bliver holdt øje med Bryggebroen, og der er intet at frygte. Han understreger, at det er de wire, som låsene hænger i på Bryggebroen, der holdes øje med.

Janus Christoffersen skønner, at der lige nu hænger omkring 5.000 låse på broen i København.

Byrådet i Paris har besluttet, at fjerne de hundredtusindvis af låse på Pont des Arts, der samlet vejer omkring 45 ton.

I juni sidste sommer blev vægten fra de mange hængelåse for meget for den gamle bro, og et stykke af den kollapsede.

I februar 2014 anslog den franske avis Le Monde, at der hang over 700.000 kærlighedslåse på broen. Traditionen med at hænge kærlighedslåse på Pont des Arts er flere år gammel, men i 2008 tog turisterne for alvor traditionen til sig.