Køkkenchef om Michelin-stjerne: 'Det er det vildeste!'

Restaurant Jordnær i Gentofte får en stjerne for første gang i årets Michelin-guide for de nordiske lande.

To nye danske restauranter har fået en Michelin-stjerne ved dagens uddeling. En af dem er Restaurant Jordnær. (Foto: DR Nyheder)

Gentofte kan nu bryste sig af at have en Michelin-restaurant i byen.

Restaurant Jordnær har nemlig modtaget sin første Michelin-stjerne.

Det er blevet offentliggjort ved en uddeling på Københavns Rådhus.

Og det var en glad Køkkenchef, DR Nyheder mødte efter uddelingen:

- Det her det er det vildeste, hvad skal jeg sige?, spørger en overvældet Eric Kragh Vildgaard, der sammen med sin kone Tina, driver restaurant Jordnær.

- Det fås ikke større, siger den glade køkkenchef.

Han håber, at æren kan få endnu flere til at besøge hans restaurant.

- Vi har endnu ikke haft problemer med at fylde restauranten til bristepunktet. Og det er gæsterne, det handler om. Det er også det, som Michael Ellis (Michelinguidens chef, red.) siger: man skal ikke lave mad til Michelin, man skal lave mad til sine gæster, siger Erik Vildgaad og fortsætter:

- Dér har vi ramt den lige bagi.

Ligesom broderen

Restaurant Jordnær åbnede i april 2017. Men det er en ikke køkkenchef, der stiller sig tilfreds med den ene stjerne:

- Hvis man kan få en, kan man også få to, og hvis man kan få to, kan man få tre. Det er ens ambitioner, der skal bremse én, og vi kører bare på. Fuld gas, sky is the limit, og selvom vi er lidt jordnære, så er det her kun starten, siger Erik Vildgaard.

Erik Vildgaards bror Thorsten Vildgaard er også kok og har længe arbejdet på restauranten Noma. Siden har han åbnet restaurant Studio og modtaget én stjerne dér.

- At være en del af det selskab nu, er det mest rørende i mit liv, siger køkkenchefen.

Også restaurant MeMu i Vejle fik deres første stjerne, og restaurant Kadeau i København gik fra én til to stjerner.

Facebook
Twitter