Kørelærer om lange ventetider: Det giver sved på panden

Manglen på prøvetider giver Bent Grue en ærgerlig fornemmelse i kroppen.

- Den er lige skiftet til 7.59, så nu er der et minut igen.

Køreskolelærer Bent Grue har blikket stift rettet mod computerskærmen og åbner en hel masse faneblade. Om lidt går det løs.

- Det gælder om at være klar, lyder det fra kørelæreren.

Når den lille viser står på otte og den store på tolv, begynder den ugentlige kamp mellem Bent Grue og hans kollegaer. Det er nu, at Midt- og Vestsjællands Politi lægger tider til teori- og køreprøver ud på nettet.

- Det er jo fuldstændig surrealistisk. I mine 22 år som kørelærer har jeg sjældent siddet med høj puls, når jeg har skulle bestille prøver, men det gør vi i øjeblikket, lyder det fra Bent Grau.

Man bliver faktisk lidt ked af det, så det er ikke sjovt at være kørelærer i øjeblikket.

Bent Grue, kørelærer

Den ekstra spænding hænger sammen med, at der slet ikke er prøvetider nok til, at alle elever kan få en tid. Det har resulteret i lange ventetider og køreskoleelever, der må væbne sig med tålmodighed.

Bent Grue kalder det en katastrofe.

- Normalt siger vi, at det tager to til tre måneder at tage et kørekort. Nu bliver vi nødt til at sige et sted mellem tre og fem måneder, siger køreskolelærer Bent Grue.

En skuffende omgang

Klokken bliver otte, og de eftertragtede prøver kommer frem på skærmen.

- Jeg trykker og trykker, men den bliver rød hver gang. Det vil sige, at der er en anden, der har fået den før mig, siger Bent Grue.

Et minut efter er alle prøverne blevet snuppet af andre desperate kørelærere.

Det lykkedes Bent Grue at få fingre i fire teoriprøver og to køreprøver, men det er langt fra nok. Han havde håbet på at kunne glæde 12 elever med prøvetider.

- Det er træls. Vi kæmper og kæmper en indædt kamp, og gang på gang må vi bare se, at prøverne forsvinder, siger han.

Så nu er Bent Grue ved at være godt træt af hele situationen.

- Undskyld mit udtryk, men det er faktisk lidt røvtrist, at man skal sidde og opleve det her uge efter uge. Man bliver faktisk lidt ked af det, så det er ikke sjovt at være kørelærer i øjeblikket, siger køreskolelæreren.

Mange kørelærere er enige med Bent Grue, og derfor mødes Dansk Kørelærer-Union i dag med Transportudvalget for at tale om, hvordan problemet med de lange ventetider kan løses.