Kørelærere inden møde med politikerne: Nu skal der gøres noget

Det skal være slut med de lange ventetider på køreprøver, lyder ambitionen inden et møde mellem Transportudvalget og Dansk Kørerlærer-Union i dag.

Problemet med lange ventetider på køreprøvetider har efterhånden bredt sig til det meste af landet, siger René Arnt, formand for Dansk Kørerlærer-Union. (Foto: Morten Germund © Scanpix)

- Nu skal der sættes politisk fokus på den her helt urimelige problemstilling omkring ventetider på køreprøver i Danmark.

Formanden for Dansk Kørerlærer-Union, René Arnt, er klar med sit budskab, når han i dag mødes med Christiansborgs transportudvalg.

Mødet skal handle om de lange ventetider på køreprøver.

- I store dele af landet er det ikke muligt i øjeblikket at bestille køreprøver til vores elever, og dermed er der meget lang ventetid på, at borgerne i Danmark kan få deres kørekort, lyder det fra René Arnt.

Problemet med ventetider på teori- og køreprøver værre end nogensinde før, mener Dansk Kørelærer-Union. Prøvetiderne bliver simpelthen revet væk.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi skyldes ventetiderne, at man mangler medarbejdere, samt at politikerne prioriterer at bruge mandskabet til blandt andet grænsekontrol.

Og det går ud over køreeleverne, som skal have flere penge op af lommen.

- Eleverne skal køre vedligeholdelseslektioner, og det fordyrer deres kørekort. Derudover ser vi i stigende omfang folk, der ikke kan få lærepladser eller job, fordi de ikke er besiddelse af de kørekort, som de går og ønsker sig, siger formanden for Dansk Kørelærer-Union.

Kørelærernes forslag til at løse problemet er, at opgaven bliver flyttet over på Færdselsstyrelsens bord eller i sidste ende privatiseres, hvis ikke problemet bliver løst.