Koldeste fyringssæson i ti år

Boligejerne vil få en ekstra varmeregning på op mod 3000 kroner i år. Det skyldes at fyringssæsonen, der sluttede forleden, blev den koldeste i ti år.

Vinteren 2010 var lang og kold. Det har betydet, at fyringssæsonen, blev den foreløbig koldeste i 10 år. (Foto: Bjarne Bent Andersen © DR brugerbillede)

Den forløbne vinter begyndte tidligt. Og den satte ind med isnende kulde siger seniorklimatolog på DMI John Cappelen.:

- Faktisk begyndte vinteren jo allerede to tredjedele henne i november. Og så var det rigtig koldt i december, siger han.

Og det har haft stor betydning for fyringssæsonen.

Koldeste i 10 år

Fyringssæsonen - der gik fra 1. maj sidste år til 1. maj i år - blev den foreløbig koldeste i dette årtusinde. Det viser en opgørelse af graddagene som Danmarks Radio har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Meteorologiske Institut.

En gennemsnitlig boligejer vil have brugt op mod 15 procent mere olie, gas eller fjernvarme end på en normal fyringssæson. Og det koster penge - især når prisen på brændslerne også er høj.

Michael Mücke Jensen fra Energi og Olieforum anslår, at en boligejer med oliefyr i år skal slippe op mod 3000 kroner ekstra, og det vil kunne komme til at mærkes på pengepungen:

- Det tror jeg alle kan mærke, hvis man bruger 3000 kroner mere på husholdningen, siger han.

10.000 kroner mere end for fire år siden

Hvis man sammenligner med fyringssæsonen for fire år siden, hvor der var varmerekord og lave olie-priser, så bliver udgiften i år omkring 10.000 kroner højere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk