Koldkrigsindsamling runder en halv million

Koldkrigsforskeren Bent Jensen blev dømt til at betale en halv million i erstatning til journalist. Nu har borgerlig støtteforening indsamlet det beløb til ham.

Der er samlet mere end en halv million ind til den bøde professor Bent Jensen fik, da han tabt en injuriesag til journalist Jørgen Dragsdahl. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

En række borgerlige kulturpersonligheder og politikere har indsamlet over en halv millioner kroner til koldkrigsforskeren og leder af Center for Koldkrigsstudier, professor Bent Jensens kamp mod journalisten Jørgen Dragsdahl.

Bent Jensen blev tidligere på året idømt 20 dagbøder á 2000 kroner og en tortgodtgørelse til Jørgen Dragsdahl på 200.000 kroner, fordi han i en række artikler i Morgenavisen Jyllands-Posten har beskyldt journalisten for at være KGB-agent.

Derudover skal Bent Jensen betale 309.278 kroner i sagsomkostninger til Jørgen Dragsdahl.

Men de penge behøver Bent Jensen nu ikke selv at punge ud med.

Strømmet ind

Mens resten af Danmark holdt sommerferie, er pengene strømmet ind på kontoen hos den nystiftede Bent Jensen-Foreningen, så der dags dato er indsamlet 610.375 kroner til koldkrigsforskerens appelsag.

Bag Bent Jensen-Foreningen står blandt andre en af stifterne af den borgerlige tænketank CEPOS, forlæggeren Peter la Cour.

Jørgen Dragsdahl har under retssagen fortalt, at han ikke kan få journalistisk arbejde - og lever af dagpenge - fordi agentanklagen klæber til hans navn.

Indsamlingen sker efter aftale med Bent Jensen.