Koldt maj-vejr kan give ekstraregning

En uge med lave temperaturer kan koste dig 600 kroner.

Den aktuelle kulde kan have øget varmeregningen for maj. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Mens april gav anledning til korte ærmer og et kig på tørkeindekset, så er starten af maj måned en anden snak.

Middeltemperaturen ligger for månedens syv første dage på 6,6 grader sammenlignet med middeltemperaturen fra 2006-2015, der ligger på 11,3 grader for hele måneden.

Og det kan ikke blot ses på termometeret, men også på energiregningen, vurderer energikonsulent Dennis Bagger fra Dansk Varme Service.

I flere husstande har man nemlig været nødt til at fyre lidt ekstra for at holde stuen lun.

- Når der er koldere end normalt, så bruger man mere energi. Hvis man har et normalt hus på 130 kvadratmeter, og temperaturen er lavere end normalt i én uge, så kan det koste 600 kroner, hvis man har et oliefyr, siger Dennis Bagge.

Varme i vente

Under samme forhold vil det med et naturgasanlæg og fjernevarmeanlæg koste cirka 300 kroner, mens et træpillefyr kan give en ekstraregning på 150 kroner.

Den pludselige kulde er kommet bag på mange.

- Det føles usædvanligt med de lave temperature lige nu, fordi vi de seneste år har oplevet meget lune forårsmåneder, siger DR's vejrvært Nina Bendixen.

Men ifølge DMI's månedsprognose for maj, så vil vi se temperaturstigninger sidst på måneden, hvilket kan give modvægt til kuldesituationen lige nu, som DMI kalder "speciel".

- Temperaturen de næste par uger ser ud til at være normale, så middeltemperaturen for maj måned vil udlignes lidt, men det bliver formentlig en koldere måned, end vi er vant til, siger Nina Bendixen.

FacebookTwitter