Kollega så sygeplejerske med sprøjte inden hjertestop

Tidligere kollega undrede sig, da han så sygeplejerske med sprøjte. Kort efter fik en patient hjertestop.

En sygeplejerske på sygehuset i Nykøbing Falster er tiltalt for at have dræbt tre patienter og forsøgt at tage livet af en fjerde. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Fra personalerummet fulgte en mandlig sygeplejerske en kollega med øjnene, da hun 4. marts 2012 kom ud af medicinrummet med en sprøjte med klar væske i hånden.

Manden undrede sig. Dels var det ikke tid til at give medicin, og så er det heller ikke normalt at give beroligende medicin med sprøjte. Det plejer at være med drop.

Det fortalte den mandlige sygeplejerske onsdag i et retsmøde i Nykøbing Falster. Her er den kvindelige kollega tiltalt for at have dræbt tre patienter og for at have forsøgt at tage livet af en fjerde. Hun nægter sig skyldig.

Et af drabene skal have fundet sted i minutterne efter den ovennævnte episode, og netop derfor husker han fire år senere stadig oplevelsen.

- Jeg husker det sådan, at jeg stod ved kaffemaskinen. Jeg kan se, at hun drejede skarpt til venstre med en mindre sprøjte med noget klar væske. Det undrede mig, men hun var en anerkendt sygeplejerske, så jeg tænkte, at det var der en grund til, fortalte vidnet i retten.

- Kort tid efter går alarmen, fordi Arne Herskov (patienten, red.) har fået hjertestop.

Sagen er uden sidestykke i nyere tid, og der er afsat hele 32 retsdage til at behandle den ved retten. I denne uge er der også retsmøder torsdag og fredag, men dommen ventes først at falde i slutningen af juni.

/ritzau/