Kollega skiltes fra Nedim fem minutter før drab: Jeg er skidevred

Sebastian Richelsen var med til Nedim Yasars bogreception før drabet i går.

Sebastian Richelsen (th.) lagde følgende billedopslag på Facebook ved Nedim Yasars (tv.) bogreception i går. - Vi fejrer, at Nedim har udgivet sin bog, hvor han med hjælp fra Marie Louise fortæller om de kriminelle parallelsamfund der findes i DK, og hvordan han kom ud af bandemiljøet. Respekt. (© PRIVATFOTO)

Den tidligere bandeleder Nedim Yasar er død, efter han i aftes blev skudt på åben gade på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter.

Han havde netop fejret udgivelsen af sin bog om fortiden i bandemiljøet, da en mørkklædt gerningsmand affyrede mindst to skud mod ham.

Sebastian Richelsen var kollega med Nedim Yasar på programmet Politiradio på Radio24syv og deltog i bogreceptionen:

- Det har naturligvis påvirket mig utroligt meget. Jeg er skidevred over, at nogen kunne finde på det her, fortæller Sebastian Richelsen, som havde sagt farvel til Nedim Yassar fem minutter før skyderiet.

Ifølge DR Nyheders oplysninger var Nedim Yassar alene, da gerningsmanden fandt ham.

Trodsede mordtrusler ved at fortælle om fortiden

Både i sin nye bog og i interviews har Nedim Yasar fortalt, hvordan han var blevet truet og frygtede for sit liv. Ved receptionen strålede han af lykke over udgivelsen, fortæller Sebastian Richelsen.

- Han har aldrig villet lade sig true til at tie. Jeg tror, at det har været meget hans mantra, at ingen skulle holde ham nede, forklarer han og understreger vigtigheden af Nedim Yasars beretninger:

- Han kunne give en indsigt, som meget få har lyst til at give, om de her parallelsamfund, der er i Danmark, og hvor mange bander opstår fra. Der havde han en enestående indsigt og lyst til at fortælle om. Jeg synes, at man skal sætte ekstrem stor pris på, at han har lavet den her ofring.

Drab bør ikke få andre til at tie

Selv om man med Nedim Yasars død har mistet en vigtig kilde til viden om bandemiljøerne, så håber Sebastian Richelsen, at drabet ikke afholder andre fra at dele ud af deres viden.

- Jeg og han vil være utrolig kede af det, hvis det, at nogle kujoner så har skudt ham, gør, at andre frygter at gøre det samme som ham. Jeg håber på en eller anden måde, at folk vil kæmpe imod og blive ved med at komme ud af banderne og fortælle om det til andre, understreger han.

- Jeg vil huske ham som et varmt og sympatisk menneske, som har lavet noget dumt tidligere i sit liv, men som angrede det og ville rette op på det, mener Sebastian Richelsen.