Kollegaer starter indsamling til såret politimand fra Christiania-skyderi

Politimand, der blev skudt i hovedet, er stadig i kritisk tilstand.

Pusherstreet på Christiania blev ryddet fredag morgen af christianitterne selv efter det voldsomme skyderi, som gik ud over to betjente og en civil borger. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Det har gjort stort indtryk på politifolk over hele landet, at en af deres kollegaer fra Københavns Politi blev alvorligt såret under skyderiet på Christiania i sidste uge.

Nu har politiet startet en intern indsamling, som skal hjælpe betjenten og dennes familie.

Det fortæller Michael Møller, der er formand for Københavns Politiforening i Aftenshowet.

- Jeg er virkelig glad og stolt over al opbakningen. Det er politifolk fra hele landet, der har doneret, men vi har også fået støtte fra fodboldklubber og fra skytterforeninger, fortæller han.

Politimanden blev skudt i hovedet, og hans tilstand er fortsat kritisk - men stabil.

Michael Møller fortæller ikke, hvor mange penge, der er samlet ind på nuværende tidspunkt. Men pengene skal gå til den genoptræning, som den sårede politimand formentlig skal igennem.

Og så skal den hjælpe betjentens kæreste, som er højgravid, siger politiformanden.

Kollega startede indsamling

Indsamlingen er iværksat af en af den sårede betjents kollegaer.

Skyderiet på Christiania var meget voldsomt og påvirkede i dagene efter kollagerne hos Københavns Politi.

Ifølge Michael Møller har episoden fået de københavnske betjente til at stå sammen om hinanden. På den skæbnesvangre aften var der for eksempel flere betjente, som frivilligt mødte ind og hjalp med at finde gerningsmanden, siger han.

- I Københavns Politi har vi seks politifolk, der er blevet skudt direkte på inden for det sidste halvandet års tid. Så de er opmærksomme på, at det er farligt at være politimand især i en by som København. Men hvis nogen forventer, vi går et skridt tilbage, når der sker sådan noget som det her, så tager de fejl. Vi går tværtimod tre skridt frem, siger Michael Møller.

Sagen kort

  • To politiassistenter og en 37-årig polsk mand, der tilfældigt var på stedet, blev alle ramt, da den 25-årige gerningsmand affyrede en pistol. Han gik til modangreb, da de to betjente på 31 og 29 år ville anholde ham med omsætningen fra en af hashboderne i Pusher Street.

  • Den civile borger og den anden betjent er begge uden for livsfare.

  • Den mistænkte gerningsmand døde af sine kvæstelser natten til fredag i sidste uge efter at have være i ildkamp med politiet torsdag morgen. Her blev han anholdt i Kastrup efter en intens menneskejagt.