Kommende flygtningeboliger forsøgt sat i brand for anden gang

Nordsjællands Politi søger vidner efter forsøget på brandstiftelse i går - anden gang på en måned.

Sådan ser de kommende flygtningeboliger ud. Der vil være ni værelser til flygtningene, som efter planen skal flytte ind i slutningen af februar. Foto: Local Eyes

For anden gang på en måned har gerningsmænd forsøgt at sætte ild til en tidligere børnehave i Gribskov Kommune i Nordsjælland, der snart skal huse flygtninge.

- Søndag den 21. februar om aftenen blev nogle kommende flygtningeboliger i Græsted udsat for et forsøg på brandstiftelse, skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

I den forbindelse søger Nordsjællands Politi nu vidner til episoden.

Politiet oplyser, at flygtningeboligerne endnu ikke er taget i brug. Derfor var der ingen mennesker i bygningen på det tidspunkt, hvor gerningsmænd forsøgte at sætte ild til bygningen.

- Politiets brandtekniske undersøgelse har påvist forsøg på antændelse af brandbar væske med en form for lunte, skriver politiet.

Boligerne var udsat for et lignende forsøg på brandstiftelse i starten af februar måned 2016. Dengang lignede det, at nogen havde lagt en lunte hen over taget og fjernet nogle tagsten for at kunne komme ned til tagkonstruktionen. Men ilden fik ikke fat.

Henvendelser skal rettes til Nordsjællands Politi på tlf. 114.