Kommission til regeringen: Én enkelt leder til 100 sosu'er er ikke nok

Mange ledere i det offentlige har for mange medarbejdere under sig, advarer kommission.

I ældreplejen har kommissionen fundet flere tilfælde på ledere, der har over 100 og helt op mod 150 medarbejdere under sig. (Foto: casper christoffersen © Scanpix)

På en del af landets sygehuse, plejehjem og skoler er der i mange tilfælde kun en enkelt leder til mere end 100 ansatte.

Det er alt, alt for lidt, lyder det i dag i Politiken fra regeringens ledelseskommission, som foreslår, at der bliver kigget kritisk på tilfælde i den offentlige sektor, hvor en leder har mere end 30 medarbejdere under sig.

- Alle ved, at god ledelse gør en forskel, og det er meget svært for en leder af have et direkte ledelsesmæssigt forhold til 100 medarbejdere, siger kommissionsformand Allan Søgaard Hansen.

Han løfter dermed en del af sløret for de kommissionens anbefalinger til at styrke ledelseskvaliteten i det offentlige, som inden nytår skal afleveres til regeringen.

Lederhænder er ikke kolde hænder

Allan Søgaard Hansen fastslår, at der generelt er et fornuftigt antal ledere i det offentlige. Deres anbefalinger retter sig derfor direkte mod de tilfælde, hvor der er så få ledere, at de ikke kan lede de mange medarbejdere ordentlige.

Det har kommissionen fundet flere tilfælde på blandt andet i ældreplejen, sygehusvæsenet, på skoleområdet og social- og arbejdsmarkedsområdet, som ellers er de sektorer, hvor der oftest bliver råbt om for mange kolde og for få varme hænder.

- Nogen synes, at lederhænder er kolde hænder, men det synes vi er noget værre sludder, for hvis en leder er i stand til at tilrettelægge arbejdet bedre og sørge for lavere sygefravær, så kommer der flere timer ud af medarbejdere - flere varme hænder til borgerne, siger han.

Kommissionen bygger blandt andet på anbefalinger på en spørgeskemaundersøgelse, hvor 1.800 ledere har svaret på, hvor mange medarbejdere de har ansvar for at have til medarbejderudviklingssamtale.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) er enig med kommissionen i, at der nogle steder i den offentlige sektor er problemer med for få ledere.

- Jeg er enig med ledelseskommissionen i, at ledelsesspændet på nogle områder er blevet for stort. Det betyder også, at det er svært for mange af vores dygtige ledere i den offentlige sektor at udøve nærværende ledelse, når man er så langt væk fra medarbejderne, siger hun.

- Men jeg vil også, før jeg drager nogen konklusioner, se ledelseskommissionens rapport, når den er færdig.

Rettelse: Der stod i en tidligere version af artiklen, at innovationsministeren først ville kommentere kommisionens anbefalinger, når deres arbejde bliver færdig. Det var ikke rigtig. Artiklen er nu blevet opdateret med et citat fra innovationsminister Sophie Løhde (V).

Facebook
Twitter