Kommunaldirektøren i Rebild kører Tesla: Jeg får for meget i løn

Til nytår indkasserer Jes Lunde fratrædelseshonorar - selv om han bliver i stillingen.

Danske kommunaldirektører har i forvejen guldrandede forhold. Derfor er der ingen grund til at belønne de kommunale topchefer med millionstore fratrædelseshonorarer.

Sådan lyder det fra kommunaldirektøren i Rebild Kommune.

- Vi får rigeligt, os der sidder øverst i pyramiden. Jeg synes personligt, at vi som kommunaldirektører får for meget i løn, siger Jes Lunde.

Ansat trods fratrædelsesbeløb

Den overraskende melding kommer i kølvandet på DR-dokumentaren ‘De dyre direktører’.

Jes Lunde har som øverste embedsmand i Rebild Kommune ansvaret for 2.000 ansatte og et årligt budget på mere end 2 mia. kr. Han fik jobbet i 2012 på en såkaldt åremålskontrakt, der udløber ved årsskiftet.

På trods af at han har forlænget sin ansættelse med endnu tre et halvt år, så får han snart udbetalt et større fratrædelseshonorar. Et beløb, der i åremålskontrakterne er tænkt som kompensation i tilfælde af ledighed. I flere kommuner udbetales beløbet, selv om topcheferne forlænger ansættelserne.

Svært at forstå

- Hvis meningen med det er i tilfælde af ledighed, så er jeg enig i, at det er svært at se, hvorfor man skal have noget halvvejs, konstaterer Jes Lunde.

Kommunernes Landsforening (KL) vil ved de kommende overenskomstforhandlinger arbejde for, at der ikke kan udbetales fratrædelseshonorar undervejs i en åremålsansættelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk