Kommunalt ansat rollemodel dømt for grov vold

I retten i Glostrup er der mandag faldet dom i sagen om en 33-årig tidligere kommunalt ansat ungdomsmedarbejder. Han idømmes et års fængsel.

Det var bandegrupperingen La Raza, som den tidligere rollemodel angiveligt var i konflikt med inden det sammenstød, anklagemyndigheden hævder fandt sted i september. (© Facebook)

En 33-årig mand er i retten i Glostrup mandag fundet skyldig i grov vold og dømmes et års fængsel.

Den 33-årige var en profileret rollemodel, der var ansat til at holde unge ude af kriminalitet i Høje Taastrup kommune vest for København.

I et samarbejde med kommunen drev han i foråret 2013 ungdomsklubben U-turn, hvor han - med sin kriminelle fortid i bagagen - forsøgte at hjælpe de unge på rette spor.

Den 33-årige nød stor medieopmærksomhed fra især Politiken, og flere politikere talte rosende om ham, inden han blev anholdt.

Retten betragter hans arbejde i kommunen som en skærpende omstændighed, fremgår det af dommen.

15-årig dreng involveret

Rollemodellen var tiltalt for to tilfælde af trusler og vold af særlig farlig karakter efter et påstået sammenstød med banden La Raza i Høje-Taastrup.

En 15-årig dreng fik ifølge anklageskriftet stukket en pistol i munden, og pistolen blev kørt frem og tilbage gentagne gange. Anklageskriftet indeholder desuden en tiltale om knivvold.

Rollemodellen opfordrede ifølge anklageskriftet foruden sin medvirken i voldshandlingerne til at "slå dem mere".

Har nægtet sig skyldig

Rollemodellens lillebror, der er en af de i alt fem tiltalte, har i retten erkendt et af forholdene, men fastholder, at han handlede i nødværge.

Den 33-årige mand har gennem hele sagen nægtet sig skyldig. Han havde ifølge sin egen forklaring i Politiken været i konflikt med banden La Raza over en periode, hvilket udløste sammenstødet.

Kort fortalt kæmpede rollemodellen ifølge ham selv imod, at flere bander skulle etablere sig med hashhandel i området.

De fire andre tiltalte er også fundet skyldige og straffes med mellem tre og 15 måneders fængsel.

Facebook
Twitter