Kommune går imod skolereform

Frederiksberg kommune vil lade det være op til skolerne selv, om de vil benytte sig af lektiecaféerne.

Laura Lindahl, rådmand i Frederiksberg kommune for Liberal Alliance, mener, at det vil styrke fagligheden, hvis skolerne får mulighed for at lave mere koncentrerede skoledage. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Frederiksberg kommune vil som den første i landet give skolerne mulighed for selv at afgøre, om de vil bruge de to grundpiller i folkeskolereformen – den obligatoriske lektiecafé og understøttende undervisning.

Det skriver Politiken mandag.

Kommunen har derfor søgt om dispensation ved Undervisningsministeriet.

Det skal give de enkelte skoler mulighed for at gøre skoledagene kortere og få ”mere koncentrerede skoledage af høj kvalitet”, fremgår det af ansøgningen.

- Vores folkeskoler på Frederiksberg gør det ikke godt nok, og jeg tror på, at vi kan styrke fagligheden ved det her, siger rådmand Laura Lindahl (LA), der har stillet forslaget, til Politiken.

Frederiksberg Kommune er ikke den eneste kommune, der har søgt om dispensation til at fravige elementer fra folkeskolereformen.

Seks andre kommuner har også søgt om dispensation, men ingen af ansøgningerne er dog så vidtgående som Frederiksberg Kommunes.

/DR Nyheder/