Kommune giver grønt lys til første skifergas-boring i Danmark

Kommunalbestyrelsen i Frederikshavn siger ja til prøveboring efter skifergas. 27 stemte for boringen, oplyser borgmester Birgit S. Hansen (S) til Ritzau.

På trods af protester foran rådhuset i Frederikshavn, stemte byrødderne ja til den første skifergas-boring i Danmark. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der skal prøvebores efter skifergas i Nordjylland. Kommunalbestyrelsen har stemt ja til boringen.

Byrådet i Frederikshavn siger ja til prøveboring efter skifergas.

27 ud af de 31 byrådsmedlemmer stemte for boringen, mens fire stemte nej, oplyser borgmester Birgit S. Hansen (S) til Ritzau.

Det var forventet, at det ville blive et ja til, at franske Total kunne lave en såkaldt efterforskningsboring efter skifergas, da Plan- og Miljøudvalget samt Økonomiudvalget i kommunen på forhånd har godkendt ansøgningen fra det franske olieselskab.

Stor vrede i lokalsamfundet

Total skal lede efter skifergas i Dybvad sydvest for Frederikshavn.

Sagen har vakt stor vrede og bekymring i lokalsamfundet, hvor folk frygter for både forurening af grundvandet og for et landskab, der ødelægges af boretårne og vejanlæg.

Minister tager beslutning til efterretning

Udvinding af skifergas har ført til et veritabelt boom i USA. Gassen har mindsket USA's klimabelastning, fordi den sviner mindre med CO2 end kul.

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) "tager til efterretning", at byrådet i Frederikshavn nu siger ja til at lade olieselskabet Total foretage en prøveboring efter skifergas ved Dybvad.

- Det er deres ansvar og deres ret, siger han til Ritzau.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk