Kommune ind i incestanklager mod Faderhuset

Lolland kommune går nu ind i sagen om frikirken Faderhuset og tidligere medlemmers beskyldninger om, at ledelsen har ignoreret og bortforklaret mistanker om incest mod et tre-årigt barn.

Det lykkedes ikke 21Søndag at få en kommentar fra Faderhusets leder Ruth Evensen (© DR)

Lolland kommune går nu ind i sagen om frikirken Faderhuset. Frikirkens leder Ruth Evensen og hendes frikirke blev i aftes i magasinet 21Søndag på DR1 beskyldt af tidligere medlemmer for at have ignoreret og bortforklaret mistanker om incest mod et tre-årigt barn.

MediaLinks:

Et tidligere medlem af Faderhusets ledelse, Lidia Hesselberg, fortæller, at Ruth Evensen lukkede sagen uden at gå til myndighederne med den forklaring, at barnet var blevet besat af en dæmon.

Og nu vil de hårde beskyldninger blive undersøgt af de sociale myndigheder, siger borgmester Stig Westergaard fra Lolland Kommune.

Ikke lukke øjnene

- Det er klart, at vi skal være opmærksomme på, om der er børn og unge mennesker i hendes varetægt her i Bandholm. Og det er klart, at hvis der foregår nogen form for ulovligheder eller mistanker om det, så skal vi selvfølgelig reagere prompte og få undersøgt det, siger Stig Westergaard til DR Nyheder.

- Det er vigtigt, at hvis der er samlet mange unge mennesker i Faderhusets varetægt, at vi er opmærksomme på, hvad der foregår. At vi ikke bare lukker øjnene og siger, jamen nu er de kommet ud på landet, her er der ingen, der opdager noget. Jeg skal i hvert fald have undersøgt, om det kun er voksne, der bor i Bandholm eller om der også er børn, siger han.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:533eb25fa11f9d17f86dc14d

Facebook
Twitter