Kommune indkalder forældre fra terrortruet skole til møde

Odsherred Kommune holder i aften et møde for forældre på Sydskolen i Fårevejle, der var bombemål for 16-årig terrorsigtet.

Sydskolen i Faarevejle i Odsherred kommune var ifølge politiet mål for en fængslet 16-årig piges terrorhandlinger. (© dr)

Det er formentlig kommet som et chok for børn og forældre, at Sydskolen i Fårevejle var mål for en 16-årig piges terrorplaner.

Den lokale folkeskole ligger i Odsherred Kommune, hvor man fik en orientering om sigtelsen af politiet i morges. Derfor har kommunen besluttet at holde et forældremøde i aften, hvor også politiet deltager.

- Når der kommer sådan en chokerende meddelelse, så bliver man både som medarbejder, politiker, forælder og barn utrygge og usikre på hvad det her handler om, og derfor tror vi, det er en god ide at holde et møde i aften, siger Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune.

Den 16-årige pige er tidligere elev på skolen, og politiet mistænker hende for at have lagt konkrete planer for at bombe skolen.

Håbet er, at mødet vil kunne give nogle bekymrede forældre nogle af de svar, som de efterlyser efter offentligheden i dag har fået kendskab til mistanken mod pigen og hendes 24-årige bekendte.

Kommunen har informeret de berørte forældre på mail om mødet. Thomas Adelskov slår dog fast, at hensigten med mødet er at berolige forældrene.

- Der forligger ikke nogen trussel mod skolen, så derfor skal vi tilbage til den normale hverdag så hurtigt som muligt.

PET har udtalt, at trusselsbilledet mod skolen ikke har ændret sig og har "ikke i anledning af sagen anbefalinger til ændret adfærd ved og i de nævnte skoler".