Kommune overvejer at indføre firedages arbejdsuge

Medarbejderne i Odsherred vil måske kunne veksle længere arbejdsdage til en ekstra fridag.

Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (S) går nu videre med forslaget, der har været diskuteret i en lille kreds. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

En fridag mere om ugen vil både fremme arbejdsglæden hos medarbejderne og udvide åbningstiderne for borgerne, mener direktionen i Odsherred Kommune, ifølge nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Derfor overvejer man at lade administrationsmedarbejderne på rådhuset holde fri om fredagen.

- Det vil kunne give os nogle muligheder for at have længere åbent i de fire dage i løbet af ugen. Derudover vil det kunne gøre os mere attraktive i forhold til kvalificeret arbejdskraft, når vi i de kommende år skal konkurrere med andre kommuner om de gode medarbejdere, siger borgmester Thomas Adelskov (S) til DR Nyheder.

Nu vil Hovedudvalget i kommunen tage en dialog om mulighederne for at indføre firedages arbejdsuge.

Gode erfaringer fra det private erhvervsliv.

Idéen bag forslaget er, at give medarbejderne længere arbejdsdage, og lade dem afspadsere de ekstra timer. Man har haft gode erfaringer med en firedages arbejdsuge hos it-virksomheden IIH-Nordic på Amager, skriver Danske Kommuner.

– Vi lægger op til en helt fordomsfri drøftelse af begrebet firedages arbejdsuge, blandt andet ud fra de erfaringer, der allerede er høstet i det private erhvervsliv, siger kommunaldirektør Claus Steen Madsen til nyhedsmagasinet.

HK-fællestillidsmand, Eva Haupt- Jørgensen, er åben for at drøfte de nye arbejdstider, så længe man holder sig inden for overenskomsten og blandt andet tilpasser daginstitutionernes åbningstider.

Medarbejderne skal kunne få passet deres børn, siger hun til Danske Kommuner.

Præcisering: IIH-Nordic har reduceret den ugentlige arbejdstid til 30 timer.