Kommuner dropper Blå Flag

Fem kommuner er trådt ud af Blå Flag-ordningen. Flere er på vej og årsagen er især forbud mod hundebadning.

Især forbuddet mod at tage hunde med på stranden får flere kommuner til at fravælge Blå Flag-ordningen. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Et forbud mod at lade hunde bade fra stranden får flere af landets kystkommuner til at fravælge den internationale miljømærkning Blå Flag.

Flagene, som signalerer rent badevand og sikkerhed, stryger til sommer hverken til tops i Brønderslev, Jammerbugt, Aalborg, Mariager Fjord eller Thisted Kommuner, viser en opgørelse fra Friluftsrådet.

I Jammerbugt Kommune, der har strande i blandt andet Blokhus og Saltum, siger direktør for vækst og udvikling Jakob Bisgaard, at der er flere årsager til beslutningen.

Ordningen er bureaukratisk, og den koster kommunen knap 100.000 om året, men det er især er forbuddet mod hundebadning, som kommunen har svært ved at honorere.

Mens de fem kommuner er ude af ordningen, så er andre på vej til at træffe samme beslutning, det gælder for eksempel Vesthimmerland Kommune og Varde Kommune.

I Friluftsrådet vurderer konsulent Bjarke Frandsen, at det bliver svært at få ophævet hundeforbuddet, som blev indført i 2014.

Det er besluttet internationalt, og blandt de 49 nationer, som er med i Blå Flag, er det kun i Norge, England og Danmark, at forbuddet møder modstand.

/ritzau/

Facebook
Twitter