Kommuner har hyret vagter til isolationshotel: Isolerede gik på McDonald's og shoppede

Greves borgmester vil have isolationsbrydere til at betale for både hotelophold og vagter af egen lomme.

I december havde Zleep Hotel i Høje-Taastrup en række ubehagelige oplevelser med borgere, der brød isolationen på deres gratis isolationsophold. (Foto: Daniel Schultz Madsen © (C) DR Nyheder)

Når en coronasyg borger ikke har mulighed for at isolere sig i eget hjem, kan vedkommende tage sin kuffert med på isolationshotel på kommunens regning.

Nogle glemmer dog tilsyneladende den del, der går ud på at isolere sig på hotelværelset.

Det viser en mailkorrespondance mellem Zleep Hotel i Høje-Taastrup og en af hotellets samarbejdskommuner, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

Korrespondancen er fra 17. december 2020, og her udtrykker Zleep Hotel sin stærke bekymring over, at de isolerede forlader deres værelser.

- De går i City2 (shoppingcenter i Høje-Taastrup, red.), på McDonald's, i Rema 1000 og færdes på gangene på hotellet til fare for hotellets andre gæster og hotellets personale, skriver hotellet i mailen.

- Det skaber en enormt stor utryghed for personalet, at de render rundt på gange samt nede i vores køkken, lyder det videre.

Og noget kunne tyde på, at gæsterne faktisk var opmærksomme på deres regelbrud.

- Når disse gæster konfronteres med, at de er, hvor de er - altså hvor de ikke bør være - siger de, at de godt ved, at de ikke overholder retningslinjerne. Men vi ønsker slet ikke disse konfrontationer med vores gæster, skriver hotellet.

Derfor foreslår Zleep Hotel i mailudvekslingen en vagtordning med udgifter delt af samarbejdskommunerne.

- Det andet er simpelthen for risikabelt for både andre gæster og vores kollegaer, skriver hotellet.

Hotelchef vil ikke være politimand

På Zleep Hotel i Høje-Taastrup bekræfter hotel manager Louise Dreiberg over for DR Nyheder, at der var problemer med brud på isolationen i midten af december.

Og nu har hotellet fået sine vagter.

- Jeg kan jo ikke rende rundt og være politimand, og det er der ikke nogen, der skal være her. Folk er i selvvalgt isolation, og hvis man ikke helt kan finde ud af, hvad det er, så er det jo op ad bakke, siger hun.

Louise Dreiberg understreger, at hotellet er delt op mellem de almindelige gæster og de coronaisolerede. Det var et fåtal af de isolerede, der skabte problemet, og kommunerne handlede snarrådigt, da hun råbte op.

- Der var 'go' på det med det samme, og de sagde 'så er det dét, vi gør. Så får vi en vagt på, og så er det det', siger hun og fortæller, at der ikke har været problemer med smittefarlige gæster på gangene, siden vagterne kom til.

- Det forarger mig helt vildt. Når man tænker på, hvor mange mennesker, der lider under coronakrisen – selvstændige og familier, der mister deres arbejde – så bliver jeg voldsomt provokeret over sådan en adfærd, siger borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann (V). (Foto: Daniel Schultz Madsen © (C) DR Nyheder)

Borgmester i brev til kolleger: Send regningen til isolationsbryderne

Greve Kommune er en af de kommuner, der bruger Zleep Hotel i Høje-Taastrup til at isolere borgere uden mulighed for hjemmeisolation.

Her bærer Pernille Beckmann (V) borgmesterkæden.

Hun har - foruden Zleep Hotels eget opråb - hørt historier om isolationsbrud på hotellet fra to Greve-familier, der har været i isolation i Høje-Taastrup.

Og borgmesteren er rasende over, at det overhovedet er nødvendigt at hyre vagter til de vestkøbenhavnske hotelgange.

- Det er jo grotesk, at man har brug for det. At man misbruger at få det heldige privilegie at få et hotelophold på kommunens regning, det forarger mig simpelthen helt vildt, siger Pernille Beckmann.

Lige så vred er hun over, at det er borgerne i samarbejdskommunerne, der nu skal dække vagtudgifterne.

- Jeg bliver vred på Danmarks vegne, for det er misbrug af samfundskroner, og det er disrespekt for den pandemi, vi står i, siger Pernille Beckmann.

I et brev til borgmestrene i Ballerup, Gladsaxe, Furesø, Gentofte, Egedal, Herlev og Lyngby-Taarbæk – som også sender borgere i isolation på Zleep Hotel – opfordrer hun til at gå samlet til regeringen med et helt specifikt ønske:

- Jeg håber, at vi kan få vurderingsretten som kommune til at sende en borger en regning, hvis vi vurderer, at adfærden på et isolationsophold ikke har været inden for sund fornuft, siger borgmesteren.

Du kan læse hele Pernille Beckmanns brev til borgmesterkollegerne her:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter