Kommuner vil være bedre til sager om svigt

Når op til hver tredje, der indberetter en sag om omsorgssvigt af børn, aldrig hører, hvad der videre sker i sagen, så er det ikke godt nok. Det erkender Kommunernes Landsforening.

Op mod hver tredje, der indberetter omsorgssvigt, hører aldrig tilbage fra kommunen. (© DR)

Kommunerne skal være bedre til at melde tilbage til den lærer, pædagog, nabo eller det familiemedlem, der har henvendt sig om et barn der muligvis bliver omsorgssvigtet.

Det erkender Kommunernes Landsforening.

Ifølge loven skal en person der underretter kommunen have en kvittering retur inden for seks dage. Men mellem 20 og 30 procent hører aldrig noget.

Flere indberetninger generelt

Jørgen Sørensen, der er formand for Børne- og Kulturudvalget i Kommunernes Landsforening forklarer, at det er fordi, der er sket en stigning i antallet af indberetninger:

- Der er blevet flere, som ikke synes, at der er blevet taget hånd om deres indberetning af omsorgssvigt til kommunerne, men det er fordi der generelt er kommet flere indberetninger, siger Jørgen Sørensen.

Socialrådgiverforeningen mener, at der mangler både tid og penge i kommunerne til at løfte opgaven med at håndtere indberetningerne.

KL uenig

Kommunernes Landforening er ikke enig.

- Jeg tror, at det i højere grad er et spørgsmål om, hvordan vi bruger ressourcerne end blot at tilføre flere penge, siger Jørgen Sørensen.

Han tilføjer, at det faktisk er det område inden for den kommunale service, hvor stigningen af udgifterne er de suverænt største.

- Jeg tror, at det i højere grad er et spørgsmål om, hvordan vi bruger ressourcerne end blot at tilføre flere penge, siger Jørgen Sørensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk