Kommunerne skal have et par milliarder mere

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, mener kommunerne burde have to-tre milliarder mere

Kommunerne skal have forøget den samlede udgiftsramme for 2007 med to til tre milliarder kroner, for at bevare en ansvarlig velfærd, mener Helle Thorning-Schmidt.

Socialdemokraterne i Folketinget vil nu tage fat i regeringen i håb om at få løst de kommunale problemer med 2007-budgetterne, fortalte S-formand Helle Thorning-Schmidt, efter hun deltog i en del af KL's repræsentantskabsmødet, hvor det blev besluttet at afvente situationen, indtil man har resultatet af de endelige kommunale budgetter for 2007 den 15. oktober.

Når KL ikke vil, så vil S

Men når KL ikke vil bede regeringen om en genforhandling af den aftalte ramme for kommunernes økonomi, så vil S-gruppen i Folketinget tage initiativ til at komme de trængte kommuner til hjælp.

- Vi skal sikre, at vores børn får en ordentlig uddannelse, og at vores ældre bliver behandlet på en ordentlig måde. Derfor har vi foreslået, at man øger den samlede kommunale udgiftsramme med to til tre milliarder.

- Det handler ikke om, at vi skal ødsle med pengene, men om at vi skal undgå nedskæringer i kommunerne, sagde Helle Thorning-Schmidt til Ritzau, da hun forlod KL-mødet i Hvidovre.

Facebook
Twitter