Kommunes svar til folketingspolitiker: Ingen institutioner har fravalgt svin på menuen

I svaret står der også, at én institution serverer ren vegetarmad. Det vil DF'eren gå videre med.

Ingen daginstitutioner fravælger svin, lyder det i svar til DF-politikeren Pernille Bendixen. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Der er ingen institutioner i Odense, som af princip ikke serverer svinekød.

Sådan lyder det fra Odense Kommune i et svar til Dansk Folkepartis byrådsmedlem og medlem af Folketinget Pernille Bendixen.

- Institutionslederne i Odense Kommune er blevet spurgt, om de har børnehuse i deres institutioner, som har principper om ikke at servere svinekød, når børnehuset har fester, arrangementer og lignende. Tilbagemeldingen er, at der ikke er nogen af byens 131 børnehuse, som har dette princip, skriver rådmand Susanne Crawley (R).

Men Pernille Bendixen vil stadig gerne tage sagen op i Børne- og Ungeudvalget, efter at Randers Byråd forleden besluttede, at dansk mad og svinekød skal være centralt i madtilbuddet i Randers-daginstitutionerne.

- Jeg vil sikre mig, at man ikke laver decideret forbud mod svinekød i de kommunale institutioner, siger børneordfører Pernille Bendixen, der dog tvivler på at få et flertal med sig.

Samtidig har hun også spurgt sundhedsministeren om, hvorvidt det er forsvarligt alene at servere vegetarisk mad i daginstutitioner, for i svaret står der også, at forældrene i ét børnehus har valgt en vegetarisk frokostordning.

- Jeg håber, hun svarer, at kommunale institutioner ikke må servere ren vegetarmad. Det kan man spise derhjemme. Ikke i kommunale institutioner, siger hun.

Trendy madbølger sat i gang af sundhedsfanatikere - for eksempel kernesund familie - kan være skadelige for barnet, mener hun.