Koncerthus indviet med meteorlys

Der var hjælp oppefra, da kulturminister Carina Christensen indviede det ny Koncerthus. Mens hun sagde ordene "meteoren er landet", brød der samtidig en meteor gennem atmosfæren.

Da kulturminister Carina Christensen lørdag aften indviede det ny Koncerthus med ordene "Vi har ventet i stigende spænding, og nu er den kommet. Meteoren er landet", var hun ikke klar over, at der på præcis samme tidspunkt brød en rigtig meteor gennem atmosfæren over Danmark.

Et tilfælde, ja, måske. Men hvilket et?

Koncerthuset har været omtalt som en meteor, lige siden arkitekten Jean Nouvel vandt konkurrencen om at tegne huset for 7 år siden.

Og lørdag aften brugte kulturministeren så det samme billede på Koncertsalens runde form, og det gjorde hun nøjagtigt samtidig med meteorens lysglimt på himlen.

Fantastisk sammentræf

Det specielle fænomen fandt sted kort efter, at festlighederne i det ny Koncerthus var gået i gang, og mange brugere har skrevet om det særlige sammentræf på dr.dk/nyheder:

- Et fantastisk effektfuldt sammentræf med gallaåbningen af koncerthuset "meteoren er landet" så lander der med et festfyrværkeri en meteorit tilsyneladende ude i Køge Bugt. Hvilket skue, var ikke i tvivl om, at det var en meteor, skriver Ruth Swedenborg fra Brøndby Strand.

En anden bruger får det til at hænge sammen med de store budgetoverskridelser ved byggeriet af Koncerthuset.

- Andre har påpeget en sammenhæng imellem indvielsen af koncerthuset, og meteoret. Det var ganske spektakulært arrangeret af DR, og nu har vi endelig fået forklaringen på den astronomiske budgetoverskridelse, skriver Uffe Ravn.

Mens andre mente, at der blot var tale om et kraftigt lyn:

- Jeg skulle til at se åbningen af Koncerthuset i tv, da jeg på den vestlige himmel kunne se et kraftigt blåt lys. Det varede ca. 5 sekunder. Jeg tænkte, at det trods årstiden nok var et kraftigt lyn, men der kom ingen torden, fortæller Kira Sørensen fra Kokkedal.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk