Koncerthusenes formand afviser aftalt spil

Bagmandspolitiet vil ikke finde tegn på karteldannelser, spår Torben Seldrup, der dog er klar til ændringer.

Koncerthusenes formand, Torben Seldrup, er direktør for Musikhuset Esbjerg, som sammen med DRs Koncerthus, Musikhuset Aarhus og sekretariatet for Danske Koncert- og Kulturhuset fik besøg af Bagmandspolitiet onsdag i jagten på bevismateriale. (Foto: Hanne Høier- DR Syd)

- Vi har en forventning om, at Bagmandspolitiet ikke finder nogle kritisable forhold i det her.

Så klar er udmeldingen fra formanden for Sammenslutningen af Danske Koncert- og Kulturhuse, Torben Seldrup, som forventer, at sagen bliver droppet.

Bagmandspolitiet (Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, SØK) og Konkurrencestyrelsen har rettet søgelyset mod danske koncert- og kulturhuse, der mistænkes for ulovlige prisaftaler ved udlejning af lokaler.

- Vi har fået mistanke om, at der er prisaftaler mellem de forskellige kulturhuse, en slags kartel eller i hvert fald en aftale om, hvad prisen skal være ved udlejning af lokaler, siger Henrik Helmer Steen fra Bagmandspolitiet.

Ser alvorligt på det

Koncerthusenes formand Torben Seldrup er direktør for Musikhuset Esbjerg, som sammen med DRs Koncerthus, Musikhuset Aarhus og sekretariatet for Danske Koncert- og Kulturhuset fik besøg af Bagmandspolitiet onsdag i jagten på bevismateriale.

Foreningen er da også helt klar til at ændre procedurerne, hvis politiet skulle finde belæg for, at koncerthusene benytter sig af konkurrenceforvridende metoder, når de fastsætter priser på at udleje deres sale.

- Det er en sag, som vi ser alvorligt på, for hvis der ligger noget til grund for anmeldelsen, så skal vi selvfølgelig have rettet op på det øjeblikkeligt, siger formanden til Ritzau.

Skal undersøges til bunds

- Derfor er vi også kun interesseret i, at sagen bliver undersøgt til bunds, så de rigtige ting kommer frem. Og vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe politiet med at få samlet de løse ender, der eventuelt måtte være i sagen, tilføjer han.

Ifølge Torben Seldrup orienterer koncerthusene hinanden om deres lejepriser i ét fælles ark. Men det sker først, efter priserne er blevet offentliggjort på hjemmesiderne.

- Umiddelbart mener vi jo ikke, at vi har gjort noget forkert, men som sagt, hvis vi gør noget forkert eller har en praksis, som ikke er hensigtsmæssig, så får vi rettet det til og ændret med det samme, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter