Kondom satte politiet på sporet af Amagermanden

Den såkaldte Amagermand blev i dag afhørt om sexoverfaldet på en 17-årig pige. Det var den voldtægt, der gav politiet vigtige dna-spor.

(Foto: Tegning: Claus Seidel © DR)

Et kondom var centralt, da sagen om den såkaldte Amagermand i dag fortsatte i Københavns Byret. Her blev den tiltale ML afhørt om tiltalen mod en 17-årig pige på Kongelundsvej på Amager den 25. september 2010.

Det var denne sag, der gav politiet de afgørende spor, så det lykkedes dem at pågribe den 46-årige ML.

Kondomet sikrede nemlig politiet vigtige dna-beviser, fortalte anklager Marie Tullin.

Matchede med andre forbrydelser

Kondomet blev fundet tæt på gerningsstedet på fortovet på den anden side af Kongelundsvej. Og det dna, som man fandt på kondomet og på den 17-årige piges ansigt, viste sig at matche det man fandt på Lene Buchardts shorts - hende, der blev voldtaget og dræbt i Fasanskoven i 1990.

Det svarede også til det dna, som man fandt på en mælkekarton efter voldtægten på Amagerkollegiet i 2005.

Anklageren forklarede, at efter ML afgav sit dna til undersøgelse, kunne man med sikkerhed sige, at dna'et fra de tre forbrydelser stammede fra ham. Faktisk er sandsynligheden for, at dna fra de tre nævnte forbrydelser stammer fra ML en million gange større end hvis den skulle stamme fra tilfældig anden.

Fandt lignende kondomer på bopæl

Anklager Marie Tullin viste kondomet for retten, og her kunne man se et serienummer - MMR 599B - øverst tæt på ringen. Politiet kom i kontakt det svenske kondomfirma RFSU, der kunne fortælle, at kondomet stammede fra en leverance til det danske firma Valore i december 2008.

Netop den slags kondomer sælges i en rød pakke med mærket Thin på - og et par hvide hjerter. Samme slags kondompakke fandt politiet i et køkkenskab, da det ransagede ML's bopæl i Valby den 12. november 2010. En lignende pakke blev også fundet i soveværelset.

Afviste kendskab til pigen

Fra Anklagestolen afviste ML, at han kendte den 17-årige pige.

- Nej. Det tror jeg ikke i hvert fald, sagde han.

Han fortalte, at han brugte aftenen den 25. september 2010 på at se fjernsyn hos kammerat, hvorefter han kørte hjem.

Amagermanden nægter sig skyldig i anklagerne.

Facebook
Twitter