Kongefamilien skifter præst

Biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen bliver ny kongelig konfessionarius.

Henrik Wigh-Poulsen (i hvidt) til sin bispevielse 6 september 2015 i Aarhus Domkirke. Han bliver ny kongelige konfessionarius. (Foto: Jens Thaysen © Scanpix)

Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at biskop i Aarhus Sitft, Henrik Wigh-Poulsen, bliver ny kongelig konfessionarius fra april 2018.

De seneste 10 år er det forhenværende biskop i Københavns Stift, Erik Norman Svendsen, der har varetaget hvervet som regentens sjælesørger og kongehusets familiepræst.

Den kongelige konfessionarius forestår således barnedåb, bryllupper og begravelser i den danske kongefamilie.

Den nye konfessionarius, Henrik Wigh-Poulsen, der blev bispeviet i Aarhus Domkirker i 2015, kommer selv ud af en præstefamilie. Han er gift med Grete Wigh-Poulsen, der er provst i Kolding.

Socialdemokratisk mor og indre missionsk far

Til et større portræt i i Aarhus Stiftstidende i 2015 fortalte Henrik Wigh-Poulsen, hvordan han både af rundet af sin socialdemokratiske mor og farens indremissionske baggrund. Samtidigt er han også præget at sin tid som leder af Grundtvig-Akademiet.

- Det var stærke strømninger, der hver især var med til at opbygge det Danmark, vi har i dag. Jeg har ikke pælerod i én ting, men trævlerødder mange steder, sagde han til Aarhus Stiftstidende i 2015.

Den 58-årige Henrik Wigh-Poulsen har også skrevet flere bøger om den danske forfatter og præst Jakob Knudsen, blandt andet 'Hjemkomsten og det åbne land' fra 2001.

Den kongelige konfessionarius kan samtidig dele sin kærlighed til rockmusikken med kronprins Frederik. Blandt den kommende kongelige familiepræsts favoritbands er The Beatles,The Who og Procol Harum.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk