Kongehuskender: Prins Joachim er fortsat upopulær trods følsom dokumentar

Dokumentar giver indblik i hverdagen hos prins Joachim på godt og ondt. Det vil dele vandene, lyder vurderingen.

Prins Joachim giver et indblik i sit hverdagsliv i en ny dokumentar på TV2. Her ses prinsen ved en tidligere lejlighed. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Keld Navntoft)

I en ny dokumentar på TV2 om prins Joachim får seerne et indblik i, hvordan hverdagen ser ud i hans og prinsesse Maries royale husstand nord for København.

I dokumentaren "Den anden prins" smører prinsen madpakker og er en kærlig far, der bliver rørt over at tale med børnene, når han er i udlandet for at passe sine pligter.

Men sådan en dokumentar er ikke nok til at ændre prinsens image i befolkningens øjne.

Det mener journalist og kongehuskender Trine Villemann, der har skrevet flere bøger om kongehuset, og som er en erklæret kritiker af kongehuset. Hun mener, at prinsen er upopulær i befolkningen, fordi han har flere dårlige sager i bagagen.

- Det kan godt være, at prins Joachim sidder og siger, at han er enormt følsom, men han viser jo noget andet. For eksempel kan mange huske det klip, hvor han er på officiel opgave på et skib, og en journalist stiller ham et spørgsmål og kommer til at sige "du".

- Prins Joachim vil ikke svare på spørgsmålet, før han siger "De", siger hun.

- Og så er tiderne forbi, hvor man faldt på halen over, at en kongelig kan smøre en madpakke, tilføjer Trine Villemann.

D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie og børnene Henrik og Athena åbnede Bakken den 30. marts 2017. Her bliver de modtaget af Pjerrot og barnebarn.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Alexandra-skilsmisse har kostet skattepenge

Hun mener, at prinsen er blevet upopulær i befolkningen, fordi hans skilsmisse fra tidligere prinsesse Alexandra har kostet skatteyderne penge, og fordi han har solgt Schackenborg Slot.

Dokumentaren går tæt på prinsen, som blandt andet fortæller, at han ved, at mange i befolkningen opfatter ham som arrogant, men at han føler sig misforstået.

- Jeg er ikke, som I tror, eller hører eller nogle gange ønsker jer, siger prinsen, som uddyber, at han er et følsomt menneske, der har lært at holde facaden.

Dokumentaren kommer usædvanlig tæt på prins Joachim og vil dele vandene, vurderer Lars Hovbakke Sørensen, adjunkt og ph.d. ved professionshøjskolen Absalon.

- Det er ret usædvanligt, at en kongelig udtaler sig så åbenhjertigt. Men det er noget, den nye generation af kongelige er begyndt at gøre mere og mere.

- Nogle vil synes, at det er fint, at vi får mere at vide om, hvad der er bag rollen som prins, og at han er mere uformel, end han plejer. Andre vil synes, at vi for eksempel ikke får nok forklaring om, hvad der skete med Schackenborg, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk